Saamamme ilahduttavan paikkalisäyksen myötä on meillä myös uusi joukko ihmettelemässä ESTA-hakemusten äärellä. Tässä vielä kertauksena muutaman ihmetystä aiheuttaneen kohdan täyttöohje:

ESTA-hakemuksessa on muutamia kohtia, joista on tullut kyselyitä. Tässä niihin ohje:
- Kohdassa ”Oletko matkustamassa Yhdysvaltain kautta toiseen maahan” vastataan EI, koska matkamme suuntautuu Yhdysvaltoihin, eikä kyseessä ole ns. kauttakulku –ESTA.
- Kohdat ”Osoite Yhdysvalloissa vieraillessa” voi jättää tyhjäksi.
- Kohtaan ”Yhdysvalloissa oleva yhteyshenkilö” voi kirjoittaa UNKNOWN

Vaihtoehtoisesti voit laittaa ESTA-hakemukseen jamboreen projektipäällikön/Executive Director yhteystiedot:

Martin Walsh 
24th World Scout Jamboree
1325 W. Walnut Hill Lane
Irving
TEXAS 75015
Tel +1-972-580-2445

Jonkin verran on tullut kyselyjä siitä, miksi passi ja ESTA pitää olla hoidettuna jo näin varhaisessa vaiheessa, 31.5.2018. Meitä on lähdössä sen verran muhkea joukko samaan aikaan kohti uutta maailmaa, että matkatoimistomme pitää varata lennot heti, kun ne vapautuvat myyntiin. Ilmoitamme kaikki matkavarauksiin tarvittavat tiedot matkatoimistolle kesäkuussa.

ESTA tulee hakea samalla passilla kuin mitä jamboreelle matkustaa, joten joidenkin kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että passi pitää uusia jo ennen sen vanhenemista, jotta se on vielä jamboreen pättymisen jälkeen kaksi kuukautta voimassa. Lisää ohjeita löytyy aiemmasta ESTA-uutisesta.

Hakemusta pääset täyttämään tästä. Kun hakemus on hyväksytty, hakemuksen numero on se ESTA-numero, joka pitää käydä syöttämässä Kuksaan. Lähtijän tietoihin pääsee Kuksan aloitusruudun oikeasta yläkulmasta, jonka jälkeen valitsemalla "Tapahtumat" pääsee muokkaamaan jamboreen ilmoittautumista.

Lisäksi tärkeä tiedote omatoimimatkaajille. Tämä passinumeron ja ESTA:n tietojen toimittaminen EI koske teitä, koska ette käytä matkatoimiston palveluja vaan huolehditte matkajärjestelyistänne itse. Haluamme kuitenkin muistutella, että teidänkin kannattaa ryhtyä matkajärjestelyihin jo varsin varhaisessa vaiheessa, jotta saatte toivomanne lennot. Samoihin aikoihin saattaa nimittäin kyseiseen suuntaan olla muutama muukin matkaaja.