Jamboreeorganisaatio on taas ilahduttanut Suomen joukkueen jäseniä uudella terveystietoihin liittyvällä kyselyllä. Kyselyitä on tullut tipoittain pitkin kesää. Samasta perheestäkin on toiselle saattanut kysely tulla, mutta toinen lähtijä vielä odottelee omaansa. Lomakkeita siis lähetetään sähköposteihin jossain järjestyksessä, joka ei ainakaan perustu aakkos- tai ilmoittautumisjärjestykseen. Ei siis pidä huolestua, jos omaa lomaketta ei vielä ole kuulunut.

Mitä tällä kertaa kysytään?

Jamboreeorganisaatio haluaa tällä uudella tarkennuksella varmistaa, että jamboreelle osallistuva on rokotettu ja että häntä saa myös tarvittaessa rokottaa (jos esim. jostain syystä leirin aikana pitäisi antaa jäykkäkouristukseen tehoste).

Lomakkeella tiedustellaan, haluaako jamboreelle lähtevä pidättäytyä rokotteista. Kysymykseen tulee vastata ”No”. Mikäli sinulla on jokin syy vastata kyselyyn ”Yes”, kehotamme ensin olemaan yhteydessä joukkueemme lääkäriin Markku Liukkeeseen (markku.liuke@partio.fi). Rokotteen tarjoama suoja on jamboreen kaltaisella kansainvälisellä suurleirillä äärimmäisen tärkeä, kun osallistujia tulee myös sellaisista maista, joissa vielä on suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta rokotusten ansiosta kadonneita tauteja.

Eikä siinä vielä kaikki

Vaikka sähköpostissa mainitaan muitakin asioita, joihin lupaa kysytään, suurin osa lähtijöistä on saanut vain rokotteeseen liittyvän kyselyn. Joillekin on tullut byrokraattisella englannilla muotoiltuna muitakin kysymyksiä. Näiden osalta selvittelemme vielä, mitä sitoumuksilla oikein haetaan. Kerromme täällä uutispalstalla heti, kun saamme selkeän vastauksen.

Jossain vaiheessa jamboreeorganisaatiolta on toivottavasti tulossa vielä ohjeita oman valokuvan lataamiseen. Mahdollisesti muitakin iloisia kyselyjä on vielä luvassa. Me saamme näistä Suomen joukkueena aika pitkälti samaan aikaan tiedon kuin koko muukin joukkue, joten malttakaa uusien lomakkeiden kanssa hetki. Selvittelemme, mitä milloinkin toivotaan monisanaisten kyselyiden vastaukseksi. Tähän voi suhtautua ensimmäisenä tutustumisena kulttuurien välisiin eroihin. Me Suomessa mielellämme keräämme kerralla kaiken tarvittavan tiedon yhdellä megalomakkeella, USA:ssa kulttuuri on selvästi toinen.

 

Kuva: Ville Tarhala, Japani 2015