ILMOITTAUTUMINEN

Miksi Suomen 700 osallistujan kiintiöstä ei viestitty aiemmin?

Edellisistä maailmanjamboreista poiketen Pohjois-Amerikan jamboree aikaisti osallistujamäärän ilmoittamis- ja maksuajankohtia. 700 osallistujaa oli Suomen alustava varaus, joka tehtiin ja maksettiin siinä vaiheessa, kun Suomen joukkueen oma ilmoittautuminen oli vasta auennut. Kun nyt tammikuun lopussa olimme kasvattamassa kiintiötä, se ei ollutkaan mahdollista. Saimme tiedon, että mahdolliset lisäpaikat tulevat jakoon vasta sitten kun selviää, miten eri partiomaat lunastavat ja vahvistavat omat kiintiöpaikkansa.

Maakohtaisia kiintiötä tarvitaan, kun jamboree on yllättävänkin suuren suosion vuoksi tulossa täyteen. Kiintiöillä varmistetaan, että partiolaiset ympäri maailmaa pääsevät mukaan. Ja toki myös leirin turvallisuus ja ohjelman toimivuus asettavat omat rajansa osallistujamäärälle.

Kannattaako jonoon ilmoittautua?

Jos ja kun jamboree houkuttaa, niin nyt kannattaa heti tehdä ilmoittautuminen Kuksaan ja jamboree-organisaation järjestelmään. Mitä enemmän meillä on ilmoittautuneita rekisterissä, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on lisäpaikkoja pyytää.

Missä järjestyksessä paikat täytetään?

Osallistumisehtojemme mukaisesti paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä niin että etusijalla ovat leiriläisikäiset ja heidän turvallisuudestaan vastaavat aikuiset – näitä ehtoja sovelletaan myös jonopaikoilla oleviin.

Milloin saan tietää, pääsenkö mukaan jamboreelle jonotuspaikalta?

Tiedotamme heti kun saamme tietää, miten lisäpaikkojen kanssa käy. Tarkkaa aikataulua emme osaa vielä sanoa. Jokaiselle ilmoitetaan tilanteesta henkilökohtaisesti.

Miten pääsen muokkaamaan jamboreen englanninkielistä ilmoittautumista?

Toistaiseksi emme ole saaneet ohjeita siitä, miten jamboree-organisaation englanninkielistä lomaketta pääsee muokkaamaan. Tarkistamme jamboree-organisaation rekisteristä kaikkien osallistujien tiedot sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on päättynyt ja jonotuslistalla olevien tilanne on selvinnyt. Sen jälkeen toivomme saavamme myös ohjeistuksen tietojen muokkaamiseen ja täydentämiseen.

Ilmoittauduin Kuksaan, mutta en saanut ilmoittautumislinkkiä jamboreelle. Missä vika?

Kuksassa on pieni viive vastausviestin toimituksessa. Linkki kolahtaa sähköpostiin todennäköisesti seuraavan parin tunnin aikana. Malttia, malttia. Mikäli linkkiä ei kuitenkaan kuulu, ota yhteyttä jamboree@partio.fi

Lippukunnastani ei olla lähdössä jamboreelle, voinko ilmoittautua jonkun muun lippukunnan mukana?

Jamboree on leiri, jolle ei ilmoittauduta lippukuntana, vaan yksilönä. Voit siis ilmoittautua mukaan ainoana lippukunnastasi, ja saat varmasti matkan aikana ja jo sitä ennen ennakkotapaamisissa uusia partioystäviä.

Onko hinnat ISTeille samat kuin osallistujille (leiriläisille)?

Matkapakettien (kolme eri matkavaihtoehtoa) hinnat ovat kaikille samat. 
IST voi valita matkapaketeista myös omatoimimatkan.
Leirilippukunnanjohtajat eivät voi valita omatoimimatkaa.

Lapseni haluaisi kovasti lähteä seuraavalle jamboreelle, mutta on liian nuori.

Mukava kuulla että Jamboree kiinnostaa! Ikävä kyllä ikäraja jamboree osallistumiselle on todella tiukka ja määritetty Amerikan leiriorganisaation puolesta, Suomen joukkueella ei ole asiassa sanavaltaa. Lapsesi voi osallistua leiriläisenä Etelä-Korean jamboreelle 2023.

PESTIT

En ole vielä 22-vuotias, joten en voi hakea leirilippukunnanjohtajaksi. Olen jo ohittanut leiriläisiän, joten jääkö jamboree nyt väliin?

Myös 18–21 -vuotiaille riittää pestejä jamboreeorganisaatiossa. Pääset IST:ksi eli osaksi International Service Teamia. Käytännössä vastaa Suomen leirien palveluleiriläisen pestiä, mutta pestit painottuvat aika vahvasti ohjelmapisteiden mahdollistamiseen, eivät huoltotehtäviin.

Voiko hakea leirilippukunnanjohtajaksi, jo ei ole aiempaa jamboreekokemusta?

Kyllä voit! Toki kokemus leirilippukunnan johtamisesta kansallisilla leireillä on hyvä olla takataskussa. Leirilippukunnassa on aina neljä johtajaa, joten kaikkien ei tarvitse olla kokeneita kv-leireilijöitä.

Minulla ei ole pestiä, voinko ilmoittautua silti?

Totta kai! Vain pieni osa IST:istä on Suomen joukkueen pesteissä ja kaikki loput pääsevät leiriorganisaation pesteihin. Organisaation pesteistä voi valita omat toiveensa ilmoittautumisvaiheessa (organisaation lomakkeessa).

OHEISMATKA

Mitkä ovat oheismatkan pääkohteet?

New York, Philadelphia ja Washington DC.

Pitääkö oheismatkan matkakohteista valita, mihin haluaisi mennä?

Ei pidä. Oheismatkalla kaikki pääsevät kiertämään kaikki esitellyt matkakohteet. Eri matkaryhmät vain kiertävät ne eri järjestyksessä.

Voiko osallistua oheismatkaan osittain? Eli varaa itse lennot, mutta kiertää oheismatkan joukkueen mukana?

Ei voi. Jos valitsee oheismatkan, se tarkoittaa sitä, että matkustaa Suomen joukkueen mukana Helsinki-Vantaalta Helsinki-Vantaalle.

Järjestetäänkö Home Hospitality ennen vai jälkeen leirin?

Tällä jamboreella ei järjestetä ollenkaan Home Hospitalitya

ESTA

Mitä ESTA:aan pitää laittaa kohtaan ’contact person’?

ESTA-hakemuksessa Jamboreen osalta voidaan täyttää kaikkiin kontaktikohtiin tuntematon (unknown).

Olin tekemässä ESTAa, mutta sen tekeminen keskeytyi, koska en osannut vastata kohtaan. Lennetäänkö Yhdysvaltoihin suoraan vai jonkun toisen maan kautta?

ESTA-hakemuksessa kysytään, matkustetaanko Yhdysvaltojen kautta johonkin toiseen maahan, jolloin haettaisiin ns. kauttakulku-ESTAa. Tähän kohtaan vastaus on siis EI.

Miten ilmoitan Kuksaan jälkikäteen ESTA-hakemusluvan tai Passin numeron tai muita tietoja?

Kuksassa on oikeassa yläkulmassa linkki, josta pääsee jokaisen käyttäjän omiin ja huollettavien tietoihin. Etsi kyseessä olevan henkilön tiedoista tapahtumat -välilehdeltä Jamboree, ja klikkaa Muokkaa –linkkiä. Tästä pääset muokkaamaan kuksaan ilmoitettuja tietoja.