Joukkue pitää IST:eistään huolta

Suomen joukkueen mukana lähtee kymmeniä suomalaisia partiolaisia Pohjois-Amerikan jamboreelle tekemään töitä leiriorganisaation eri tehtävissä omassa kansainvälisessä tiimissään tai mahdollisesti osana Suomen joukkueen jamboreelle järjestämää ohjelmaa.

Tässä ovat Emma ja Salla!

Vaikka IST:eillä onkin omat pestiesimiehensä, pitää myös Suomen joukkue ”omistaan” huolta. IST:ien hyvinvoinnista ja tiedonkulusta huolehtimaan on pestattu Emma Isokyykö Auran Eräkurjista (L-SP) ja Salla Grönlund Maahisista (PäPa). Molemmat ovat olleet IST:einä mukana kokemassa Japanin jamboreeta, joten kummallakin on ensikäden tietoa IST:n elämästä.
- Tärkeintä on, että Suomen joukkueen kaikki IST:t viihtyvät omassa pestissään, ja että heillä jää pestinsä ohella aikaa nauttia leiristä ja sen tunnelmasta, Salla painottaa.

Salla Grönlund

Emma korostaa myös tiedonkulun merkitystä:
- Huolehdimme siitä, että kaikki Suomen joukkueen IST:t tietävät, mihin ovat lähdössä.
Tuoreilla IST-mestareilla on jo mestariuden syvin olemus selkäytimessä.
- Meidän tehtävänämme on tarjota eväät onnistuneeseen ulkomaan partiokokemukseen IST:llemme, Emma tiivistää, ja saa täydennystä Sallalta:
- Me tulemme auttamaan ja tsemppaamaan koko IST-jengiämme nauttimaan kansainvälisestä leirifiiliksestä ja tekemään parhaansa omassa pestissään!

Mikä ihme on IST?

Jaa että mikäkö on IST? IST tulee sanoista International Service Team ja se kääntyy suomalaisilla leireillä tutuksi palveluleiriläiseksi. Toisin kuin Suomen leireillä sellaiset vastuualueet kuin turvallisuus ja huolto hoituvat leiriorganisaation puolesta. Tarkkaa tietoa IST-työtehtävistä ei vielä tässä vaiheessa ole, mutta todennäköisesti moni tulee sijoittumaan jamboreen eri ohjelmaspisteisiin. Tulevalla jamboreella IST:n ikäraja on 18 vuotta (22.7.2001 tai sitä ennen syntyneet).

Artikkelikuva: Ville Tarhala