Jos et ole vielä löytänyt sopivaa lukemista lentokoneeseen, niin tässäpä hyvä vaihtoehto.

Pohjois-Amerikan maailmanjamboreen leiriläisen kirja on tuhti yli 100 sivun paketti, joten luettavaa riittää melkein koko lennon ajaksi. Kirjaa ei jaeta paperiversiona kuin muutama kappale. Se on leirin aikana luettavissa jamboreen oman appin kautta, mutta jo nyt My Best Jamboree Experience -opaskirja on ladattavissa organisaation sivuilta. Opas ei ole kirjoitettu vain leiriläisille, vaan se on yhteinen julkaisu sekä leiriläisten että aikuisten osallistujien käyttöön.

Opaskirjassa on yksissä sähköisissä kansissa kaikki aiemmin ohjelmasta ja leiristä kertomamme tieto – ja paljon lisää. Käy kurkistamassa, miltä näyttää jamboreen oma maskotti Yona (sivulla 7). Sivulta 12 löytyy mallikuva jamboreen huivista ja sivulla 32 esitellään Base Campien hienot omat logot.

Jamboreen tarjoamien ohjelmien kirjon esittely aukeaa sivulta 52. Näihin on hyvä tutustua etukäteen, sillä kaikkeen kiinnostavaan ei ehdi edes kahdessa viikossa osallistua. Eri ohjelmilla on lähes kaikilla myös omat merkkinsä. Ainakin osassa ohjelmista osallistuja saa myös itselleen kyseisen merkin suoritettuaan tietyn määrän aktiviteetteja (esim. Global Development Village).

Koko jamboreen aikataulun löydät sivulta kahdeksan ja IST-leirin palvelut on kuvattu IST-osiossa sivulla 83. Siellä anakin monille voi yllätyksenä tulla, että IST:ien Base Camp ei olekaan Echo vaan EPHESUS!

Kirjasta löytyvät myös kaikki kartat ja kävelyetäisyydet. Koko sisältöä ei voi tähän listata. Mene siis, ja lataa omasi jo tänään.