Jamboreeprojektin ensimmäinen osaamismerkki on nyt haettavissa. Merkki on superajankohtainen, sillä sen aiheena on varainkeruu. Ennen ensi kesää merkkejä julkaistaan vielä muitakin, mutta tällä pääsee hyvin alkuun. Osaamismerkit ovat erinomainen keino näyttää partiossa hankittua osaamistaan haluamissaan verkostoissa. Osaamismerkin yhtenä tarkoituksena on auttaa tekemään näkyväksi osaaminen, jota on kertynyt koulu- tai työmaailman ulkopuolella kuten harrastuksissa tai vapaaehtoistyössä. Löydät lisää tietoa osaamismerkeistä Suomen Partiolaisten verkkosivuilta.

 Varainhankintaosaaja

Varainhankinta on ihan oma taitolajinsa. Teoriassa varainkeruun suunnittelu ja ideointi on vielä helppoa, mutta vasta toteuttamisessa todellinen osaaja punnitaan. Onnistuminen mitataan tilille karttuvalla rahasummalla ja muilla mahdollisilla materiaalilahjoituksilla.

Varainhankinnan osaamismerkillä voit jatkossa osoittaa olevasi mieletön rahasampo ja kekseliäs varojen kartuttaja. Osaamismerkkitodistuksella voit osoittaa esimerkiksi kesätyöpaikkaa hakiessasi, että sinulla on osaamista ja näyttöä varainhankinnasta. Osaamismerkkiä vastaan voi olla jopa mahdollista saada hyväksiluetuksi opintopisteitä tulevissa opinnoissasi.

Voit hakea osaamismerkkiä millaisesta partion varainhankintatempauksesta tahansa. Adventtikalenterien myynti ja muut jouluun liittyvät varainhankintatempaukset lienevät niitä kaikkein yleisimpiä tapoja kartuttaa oman ryhmän tai lippukunnan kassaa. Uskomme silti, että jamboreelle lähtijät onnistuvat kehittämään vieläkin omaperäisempiä varainkeruuideoita.

Jos olet jo kerännyt jamboreekassaasi rahaa omilla varainkeruukampanjoilla, voit vaikka heti hakea itsellesi Varainhankintaosaajan osaamismerkin. Ja vielä on hyvin aikaa suunnitella ja toteuttaa erilaisia varainkeruutempauksia ennen matkaa jamboreereissua varten. Kannattaa tarttua tuumasta toimeen!