Juuri kun olemme saaneet selvitettyä Pohjois-Amerikan jamboreeorganisaation teille osallistujille jo aiemmin lähettämien kyselylomakkeiden sisällöt ja ”oikeat vastaukset”, pukkaa lisää kysymyksiä. Nyt uusimpana leiriläisten vanhemmille on tullut varsin monipolvisia tekstejä, joissa tiedustellaan, saako nuori osallistua koskenlaskuun, jos ohjelmassa siihen mahdollisuus tarjoutuu. Suomen partioleirien yhteydessä ei yleensä mennä ihan lakipykälätasolla lupakyselyjen kanssa, mutta kulahtanut sanonta maassa maan tavalla soveltuu tähän tilanteeseen selitykseksi erinomaisesti.

Eri osallistujat saavat hiukan erilaisia kyselyjä. Leiriläisikäisten vanhemmilta kysytään eri asioita kuin IST:eiltä, aikuisilta eri kysymyksiä kuin vielä alaikäisiltä. Jos saat kyselyn, jota ei vielä ole avattu ja selitetty, välitäthän sen myös meille osoitteeseen info@jamboree.fi. Näin Suomen joukkueen johtoryhmäkin pääsee käsiksi kaikkiin kyselyihin, kun ne eivät meille suoraan tule. Mikäli et ole vielä saanut kyselyä, ei edelleenkään ole syytä huoleen. Näitä tuntuu tulevan lähtijöille hiljakseltaan.

Olemme nyt keränneet toistaiseksi saapuneiden kyselyiden selitykset kootusti verkkosivuillemme usein kysyttyihin kysymyksiin. Kun uusia kysymyksiä pulpahtelee ilmoille, täydennämme tätä kysymysten ja vastausten selvennyssivua. Ainakin valokuvan lataamiselle ilmoittautumistietoihin pitäisi jossain vaiheessa olla tulossa ohjeistusta.