Joukkueen lopullisen osallistujamäärän vahvistumista joudumme hetken vielä olemaan odottelevalla kannalla. Suomen joukkue ei ole silti jäänyt lepäämään laakereillaan. Suunnitelmat matkojen varaamisen suhteen ovat edenneet matkatoimistojen kilpailutusvaiheeseen ja vastuullisia aikuisia partiolaisia on rekrytoitu avainpesteihin.

Leirilippukuntien lopullinen määräkin on vielä arvailun varassa. Silti meillä on jo neljäkymmentä pestattua leirilippukunnanjohtajaa. Ja vaikka varsinaiseen H-hetkeen on vielä aikaa lähes 500 päivää, ovat tähän mennessä rekrytoidut leirilippukunnanjohtajat jo kertaalleen kokoontuneet koulutettaviksi vastuulliseen jamboreepestiinsä.

Kokemusta, innostusta ja osaamista

Koulutuspäivän aikana ehdittiin kahlata läpi melkoinen määrä jamboreetietoutta ja leirilippukunnanjohtajan pestin eri osa-alueita. Mukana oli paljon niitä, joilla jo oli kokemusta jamboreen leirilippukunnan johtamisesta – useammaltakin kerralta. Ihan mahtavaa saada konkareita mukaan!

Leirilippukunnanjohtajamme ovat varsin monipuolinen joukkio. On pitkänlinjan partiojohtajia, joille tämä on itsellekin ensimmäinen jamboreekokemus, on partiovanhempia, joilla matkaan lähtee myös omia nuoria, sekä nuoria aikuisia, joilla on takana oma jamboreekokemus leiriläisenä, ja nyt halu tarjota yhtä mahtava leirielämys seuraavalle leiriläissukupolvelle.

Eri puolilta Suomea koulutukseen saapuneet leirilippukunnanjohtajat eivät juuri tutustumisleikkejä tarvinneet. Kun aamukahvikupposet oli saatu käteen, koulutustilassa vallitsi jo hyväntuulinen puheensorina. Yhteen huoneeseen oli kerralla kokoontunut melkoinen setti kokemusta, kiinnostusta ja osaamista. Näiden ihmisten matkaan voi turvallisin mielin lähteä suureen partioseikkailuun!