Nyt se on totta. Kaikilla Suomen joukkueen leirilippukunnilla on nyt oma persoonallinen kangasmerkkinsä.

Leirilippukunnissa on viime syksyn aikana päästetty taiteelliset sielut valloilleen ja suunniteltu leirilippukunnan nimeä kuvaava merkki, joka ommellaan partiopuseron hihaan yhteen Suomen joukkueen merkin kanssa merkin alapuolelle.

Samat tutut merkit näkyvät jamboreella myös leirilippukuntien omissa lipuissa, joista ne erottaa jo kaukaa muiden leirilippukuntien joukosta.

Lapin luonto ja pohjoinen Suomi esittäytyvät uunituoreissa kangasmerkeissä monin eri tavoin.

Eläimissä löytyy pohjoisen luonnon tutut suloiset Sopuli ja Naali, linnuista Kuukkeli ja Kiiruna ja etuoikeutettuna sarvipäänä Poro. Mukaan on myös mahtunut Räkkä, joka ei ole ehkä niin suloinen, mutta sitäkin mielenpainuvampi kesäisen pohjolan vaeltajille. Jos räkkä on vieras sana, niin se tarkoittaa ihmisiä ja eläimiä pistävien ja purevien sekä verta imevien hyönteisten joukkoesiintymää (jos Wikipedialta kysyy).

 

Lapin kaunis ja eksoottinen luonto ja sen muodot ovat olleet monen merkin inspiraation lähteenä. Korkeina pinnanmuotoina ovat mukana Tunturi ja Luosto, sekä niiden välissä jylhien seinämien koristama Kuru. Kaltio voi olla monelle vähän vieraampi. Se on pulppuava lähde, joka pysyy usein talvellakin sulana. Ja kaiken ympärille levittäytyy pohjoinen havumetsäalue Taiga.

 

Taivaan valoilmiötkin matkaavat mukanamme Pohjois-Amerikkaan. Leirilippukunnista löytyvät maagisesti loimottava Revontuli ketunhäntä kainalossa, sekä suunnistajien öinen apu Polaris eli Pohjantähti. Talviöiden tumma ja eksoottinen Kaamos sekä syksyn hengästyttävän kirkkaissa väreissä hehkuva Ruska lähtevät mukaamme myös.

 

Sitten ovat vielä luonnon omat pienet koristeet ja yksityiskohdat. Maanpintaa pehmeänä mattona peittävä Jäkälä sekä puunrungon kummallisuus – Kääpä. Eikä Pohjois-Amerikkaan, oman elämänsä onnenluojien luvattuun maahan, voi lähteä ilman hippusia kultaa. Onneksi meillä on Aurum.

 

Ja mikä on se paikka, jonne turistit laskeutuvat päästäkseen ihailemaan Lapin luonnon lumoa? No sehän on  Kittilä Airport.

Swoppaajille vinkiksi, että nämä leirilippukuntien omat merkit ovat melkoisia harvinaisuuksia, joten niitä voi saada vaihdettua aika mukaviin juttuihin jamboreella. Kannattaa siis ostaa muutama merkki varastoon, kun ne tulevat myyntiin.