Kauan näitä leirilippukuntien sijaintitietoja on odotettu ja nyt ne viimein ovat selvillä. Kovasti jännitimme, pääseekö joku suomalaisista leirilippukunnista Suomenlinnan mukaan nimettyyn alaleiriin. Ja kyllä vaan, Fortress Suomenlinnassa majoittuu leirilippukunnistamme Kuukkeli!

Leirilippukuntien sijaintia jamboreealueen kartalla voi käydä tarkastelemassa Leirilippukuntien esittelysivulta, mutta alla luettelomaisempi kuvaus siitä, mistä mikin leirilippukunta jamboreen aikana löytyy.

Jamboreealue on jaettu kuuteen perusleiriin (Base Camp). A–D sekä F ovat leirilippukuntien perusleirejä, jotka jakautuvat vielä 3–4 alaleiriin. E-perusleirissä eli Echossa majoittuvat IST:it sekä Suomen joukkueen johtajisto.

Jamboreen alaleirit on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteiden mukaan. Ainakin oman alaleirin nimen osalta kannattaa ottaa selvää mikä, ja missä päin maailmaa se on. Suomenlinnalaisille tehtävä on helppo, mutta voihan sitä kaivaa tietoa myös ympäröivien alaleirien nimien merkityksistä ja maantieteellisestä sijainnista.

A – Agra Fort

Aksum-alaleiri: Kaamos ja Luosto
Angkor-alaleiri: Revontuli ja Ruska
Anjar-alaleiri: Kaltio

B – Blenheim Palace

Boyana Church -alalieri: Jäkälä
Byblos-alaleiri: Tunturi ja Räkkä

C – Canadian Rockies

Canterbury Cathedral -alaleiri: Polaris
Carlsbad Caverns -alaleiri: Kiiruna ja Kuru
Castel del Monte -alaleiri: Poro
Centennial Hall -alaleiri: Kääpä

D – Durham Castle

Danube Delta -alaleiri: Sopuli
Darien National Park -alaleiri: Kittilä Airport
Delos-alaleiri: Aurum
Dinosaur Provincial Park -alaleiri: Taiga

F – Fort Jesus

Fortress of Suomenlinna -alaleiri: Kuukkeli
Fraser Island -alaleiri: Naali