Nyt kun olemme maksaneet osallistumismaksut jamboreeorganisaatiolle, varanneet lennot ja hotellit ja varmistaneet kaikki muutkin maksut, lopulliset hinnat ovat vihdoin tiedossa. Samalla on ilo kertoa hyviä uutisia: olemme osanneet budjetoida ja ennakoida kustannukset sen verran tarkasti, että hintamuutokset ovat minimaalisen pieniä.

Lisäykset ovat suuruudeltaan muutamia prosentteja:
Oheismatka: 4150 euroa => 4240 euroa
Leirimatka: 3050 euroa => 3080 euroa
Omatoimimatka: 1550 euroa => 1565 euroa
Hinnantarkistus vaikuttaa 28.2.2019 mennessä maksettavaan viimeiseen maksuerään.

Hinnanmuutos johtuu siitä, että dollarin valuuttakurssi on noussut projektin käynnistymisestä kahdeksan prosenttia, mikä tietenkin vaikuttaa dollareina maksettuihin kustannuksiin kaikkien lähtijöiden osalta. Kustannukset ovat oheismatkalaisten osalta muita suuremmat (lennot, hotellit, catering), ja sen vuoksi suurin osa hinnantarkistuksestakin kohdentuu oheismatkapakettiin.

- Olemme joukkueen johtoryhmässä äärimmäisen tyytyväisiä matkatoimistomme SMT:n tekemään työhön.  He ovat onnistuneet löytämään meille edullisia lentoyhteyksiä ja hotelleja laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä, joukkueenjohtaja Anne Salmela kiittelee.

Suomen joukkueen osallistumis- ja peruutusehdoissa hinnantarkistuksesta todetaan seuraavaa:
”… joukkueella on oikeus periä lisämaksua jo ennen leiriä tai leirin jälkeen, mikäli euron ja USA:n dollarin suhteen muutos, öljyn hinnan kohoaminen tai yleinen maailmanmarkkinatilanne aiheuttaisivat merkittävän alijäämän leirimatkan kokonaistulokseen. Tällöin viimeinen maksuerä on ennakoitua suurempi.”