Kannattaa varata oma paikkansa ajoissa

Pakkohan se on uskoa, kun järjestävien vastuuorganisaatioiden taholta meille on niin viestitty. Eri maiden lähettämien osallistuja-arvioiden perusteella vaikuttaa vahvasti siltä, että vuoden 2019 maailmanjamboreesta on tulossa osallistujamäärältään kaikkien aikojen suurin jamboree. Eihän asia sinällään mikään yllätys ole, onhan Pohjois-Amerikka niin monelle unelmien kohdemaa. Suomen joukkueen johdossakin on varauduttu siihen, että jamboree-elämystä kohden lähdetään Suomesta isolla porukalla!

Kaikilla mailla kiintiöt, varaa paikkasi nyt

Edessä on siis ihan kaikin tavoin massiivinen ja vaikuttava leiri. Eivät ole turhaan järjestäjät jo testanneet aluetta vastaavan kokoisella leirillä. Siksi he myös tietävät, miten suuren ihmismassan leiri kestää, niin että kaikki vielä toimii.
Suomen joukkueellekin on jo viestitty, että osallistujamaille asetetaan kiintiöitä, jotka perustuvat aiempien jamboreiden osallistujamääriin. Samalla meitä on kannustettu ilmoittautumiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kun korulauseet karsii pois, niin käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mitä varhaisemmassa vaiheessa ilmoittaudut, sitä varmemmin sinulla on paikka jamppiteltan telttasängyssä.

Karsintaa vain äärimmäisestä pakosta

Suomen joukkue haluaa totta kai lähteä matkaan niin isolla porukalla kuin mahdollista. Meiltä on jo kyselty, milloin varmistuu, että kaikki mukaan ilmoittautuneet pääsevät mukaan. Suomen joukkue tekee parhaansa, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan, mutta lopullisen päätöksen tekee jamppi-organisaatio sen jälkeen, kun ilmoittautumistiedot eri partiomaista on saatu.

Ja kerrataanpa vielä, miten asia on muotoiltu osallistumisehdoissa: "Mikäli suomalaisten osallistujien määrää joudutaan jostain syystä rajoittamaan (esim. jamboreeorganisaatio rajaa Suomen joukkueen kokonaisosallistujamäärää), ensisijalla ovat ilmoittautumisjärjestyksessä leiriläisikäiset ja heistä jamboreematkan aikana vastaavat aikuiset. Muiden ilmoittautuneiden yli 18-vuotiaiden osalta rajausperusteena on ilmoittautumisjärjestys, eli aiemmin ilmoittautuneet ovat etusijalla. Lähtökohtaisesti Suomen joukkue pyrkii siihen, että kaikki ilmoittautuneet pääsevät jamboreelle. Jos osallistujien määrää rajoitetaan, ulos jääneille osallistujille palautetaan kaikki maksetut maksut."

Jos yleensä olet ollut niitä viime hetken sankareita, kannattaa kokeilla poikkeamista rutiineista. Mikäpä olisi parempi syy kuin WSJ 2019.