Tänään on kaikille jamboreelähtijöille tullut sähköposteihin uusin leirikirje (käännetty myös ruotsiksi), jossa on todella paljon tärkeää asiaa joukkueen säännöistä, mukaan jamboreelle tarvittavista varusteista ja ennen kaikkea se kaikkien malttamattomasti odottama tieto, mihin matkaryhmään kuuluu ja keitä tyyppejä omassa hotellihuoneessa oheismatkalla on.

Ryhmätiedot löytyvät leirirekisteristä eli samasta paikasta kuin paitakoot. Huom: Jos jokin tieto puuttuu kohdaltasi, se ilmestyy kyllä parin viikon sisällä. Kaikki mahtuvat taatusti mukaan.

Olemme mahdollisuuksien mukaan pyrkineet noudattamaan kaikkien lähtijöiden toiveita parhaamme mukaan, mutta aivan kaikkia toiveita emme saaneet millään onnistumaan.

Alla yleisimmät perustelut sille, miksi emme ole kaikkia toiveita voineet toteuttaa:

1) Hotellihuoneissa on hotellien asettamia sääntöjä. Tytöt ja pojat eivät saa nukkua samoissa huoneissa, eikä aikuinen saa yksin nukkua alaikäisten kanssa.

2) Haluamme noudattaa joukkueen kasvatustavoitteita. Oheismatkalle osallistuu myös partioperheitä, mutta olemme pyrkineet sijoittamaan nuoret eri huoneisiin kuin vanhemmat. Näin pääsemme toteuttamaan ”pärjää uusissa tilanteissa” -kasvatustavoitetta, joka on suunnattu samoajaikäkaudelle.

3) Joskus kaveritoiveet eivät kohdanneet. Henkilö A saattoi toivoa henkilö B:tä, mutta tämän toive oli jotain muuta.

4) Joskus taas tietty henkilö oli niin suosittu, että hänen kanssaan hotellihuoneeseen olisi halunnut kuusi muuta.

5) Jokaiseen bussiin piti saada tarpeeksi aikuisia. Niinpä kaikki nuoret eivät aina päässeet samaan bussiin, koska muuten aikuisia olisi ollut liian vähän.

Huomaathan, että jotain muutoksia voi vielä tulla esim. lentoaikatauluihin ja huonejakoihin, jos lentoyhtiöt muuttavat aikataulujaan tai jos tulee muita meistä riippumattomia uudelleenjärjestelyitä. Lähtökohtaisesti kuitenkin nämä huone- ja ryhmäjaot ovat nyt graniittiin nakutettuja.

Oheismatkoilla samat ohjelmat

Eri matkaryhmien tarkat matka-aikataulut julkaistaan kevään aikana Suomen joukkueen verkkosivuilla. Matkaryhmien ohjelmassa ei juuri eroja ole. Kohteet vain kierretään eri järjestyksessä. Kaikkien ohjelma on tismalleen samanlainen: kierrämme Washingtonin, New Yorkin, Philadelphian ja Pocono Manorin, mutta eri järjestyksessä. Välillä yövymme hieman eri hotelleissa (New Yorkissa ja Washingtonissa), mutta kaikki nähtävyydet ja ruokapaikat ovat samoja.

Isoin ero on bussimatkojen pituudessa. Viikon aikana osa joutuu istumaan bussissa muutaman tunnin enemmän kuin muut. Silti kukaan ei joudu kököttämään bussissa kymmentä tuntia päivässä. Onneksi busseissa on ilmainen wifi ja ilmastointi, joten matkat taittuvat mukavasti.