USA:ta monesta vinkkelistä oheismatkalla

Suomen joukkue tarjoaa mahdollisuuden lähteä jamboreereissuun jo viikkoa ennen varsinaista jamboreeta. Kierrämme leirialueen ”lähimaastoissa” ja tutustumme muutamiin itärannikon merkittävimpiin kaupunkeihin, yhdysvaltalaiseen monikulttuurisuuteen ja erilaisiin elämäntapoihin. Kaikki oheismatkalle osallistuvat pääsevät tutustumaan kaikkiin oheismatkan kohteisiin. Eri matkaryhmät vain kiertävät kohteita pikkaisen eri järjestyksessä. Loppukohde on kuitenkin kaikilla sama: 24. maailmajamboree.

Millaisen oheismatkaviikon sitten saa tonnilla USA:ssa? Sillähän ei matkatoimistohintoihin verrattuna juuri pääse vielä minnekään. Majoittumista majataloissa ja omakustanteista ruokailua hampurilaisbaareissa? EI! Suomen joukkueen oheismatkan hinta sisältää kaikki siirtymiset paikkakunnalta toiselle, majoittumiset hotelleissa sekä täysihoidon (vähintään aamiainen, yksi lämmin ateria ja eväät joka päivä) sekä kaikki mahdolliset matkaohjelmaan sisältyvien kohteiden sisäänpääsymaksut.
Ja jos ne pääkohteet nyt vielä ovat jääneet sosiaalisessa mediassa huomaamatta, niin tässä he ovat.

New York

Iso Omena ei juuri esittelyä kaipaa. Sukellamme sykkivän kaupungin metropolielämään ja tutustumme kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin kaupunkikierroksella. Pääsemme sukeltamaan paikalliseen tapaan viettää vapaa-aikaa nauttimalla piknikkiä Central Parkissa. New Yorkista eivät museot ja shoppailumahdollisuudet lopu, joten vapaa-ajalla on mistä valita. Kuitenkin niin, että Suomen joukkue liikkuu kaupungilla aina ryhmissä.

Philadelphia

Philadelphia on meille suomalaisille kaupunkina vähän vieraampi, mutta sen historiallinen merkitys on yhdysvaltalaisille suunnaton. Yhdysvaltain itsenäisyysjulistus on allekirjoitettu juuri Philadelphiassa vuonna 1776. Täällä tutustumme USA:n historiaan ja syntyvaiheisiin. Philadelphian ympäristössä asuu myös vahva amish-yhteisö, jonka vanhanaikaiseen elämäntapaan pääsemme tutustumaan matkamme aikana.

Washington DC.

USA:n pääkaupunki lienee symbolisine maamerkkeineen monelle tuttu. Ja juuri näihin maailmanlaajuisesti tunnettuihin maamerkkeihin pääsemme matkallamme tutustumaan. Todennäköisesti pääkaupunki muuttuu hetkeksi kokonaan partiolaisten kaupungiksi, sillä emme varmasti ole ainoita, jotka haluavat ottaa itsestään ryhmäselfien Capitolin edessä.