Oheismatkakuumetta?

Oheismatka alkaa noin viikkoa ennen leiriä, ja tiedossa on kuumaa tavaraa: käymme New Yorkissa, Washingtonissa ja Philadelphiassa. Jakaudumme kolmeen eri ryhmään, ja jokainen käy kaupungit läpi eri järjestyksessä.
 
Matkaamme hyvin varustelluilla busseilla, joissa on ilmastointi ja tietenkin myös wifi. Lisäviilennystä tarjoaa Kalahari Resortsin valtava vesipuisto, jossa pysähdymme vuorokaudeksi.
 
Tiedossa on myös pysähdys outlet-kauppakeskuksessa siltä varalta, että partiovarusteet kaipaavat täydennystä. Kannattaa muuten nyt jo huomata, että lentoyhtiöiden painorajoitus matkatavaroille on 23 kiloa. Pyri siis pitämään varusteesi kotoa lähtiessä alle 20 kilossa, jotta pystyt tekemään hankintoja oheismatkalla ja jamboreella.
 
Kannattaa myös harkita, ottaako rinkkaa ollenkaan vai selviääkö kevytrakenteisella matkalaukulla. Rinkka tarvitsee ympärilleen suojapussin, eikä se ole niin kätevä busseissa ja lennoilla kuin matkalaukku. Emme liiku jalan matkatavaroiden kanssa juuri lainkaan, joten matkalaukkua ei paljoakaan tarvitse raahata.
 
Oheismatkalla tutustumme Amish Countryyn ja koemme neljän tunnin Washington Highlights -kierroksen. Tavoitteena on nähdä laajasti paikallista elämää ja elämäntapoja. Jokaisessa bussissa on paikallinen opas, joka auttaa käytännön järjestelyjen kanssa.
 
Reissun päällä ruokailemme muun muassa Hard Rock Cafessa ja poikkeamme myös Hershey's-suklaatehtaassa. NAM!
 
Suosittelemme, että matkavakuutuksesi on hyvä – ja että se kattaa sekä matkatavarat että sinut. Partiovakuutuskin on toimiva, mutta pienestä lisäsuojasta voi olla hyötyä.
 
Kuva: Pauliina Seulu