Millä tavalla saadaan kaikkein sujuvimmin viisi bussilastillista suomalaisia partiolaisia siirrettyä busseista omiin hotellihuoneisiinsa aiheuttamatta kosmista härdellikaaosta hotellin vastaanottoaulaan? Entä miten koko päivän elämyksestä toiseen siirtynyt nälkäinen partiolaisturistien joukko saadaan tehokkaimmin ruokittua allergikkoja ja ruokavalioita unohtamatta? Näitä ja monia muita oheismatkan järjestelyjen kannalta oleellisia järjestely- ja turvallisuuskysymyksiä selviteltiin loka-marraskuun taitteessa, kun matkapäälliköt Katleena ”Skeitti” Kortesuo ja Kalle Virtanen sekä viestintäpäällikkö Susku Pyörre kiersivät Suomen joukkueen oheismatkalaisille suunnitellut kohteet pari päivää tiukemmalla aikataululla kuin mitä se ensi kesänä todellisuudessa matkataan.

Oheismatka tulee tarjoamaan kunnon USA-tötteröllisen elämyksiä ja kokemuksia: historian havinaa, kulttuurin räiskettä, huvituksilla herkuttelua ja välillä hiljentymistä menneiden tapahtumien muistojen äärellä. Hotellimme kaikissa kohteissa ovat sijainniltaan erinomaisia ja palveluiltaan neljän tähden luokkaa. Muonituksesta vastaavat isojen asiakasmäärien ruokkimiseen ja allergioiden huomioimiseen tottuneet tunnetut brändiketjut, kuten Hard Rock Cafe, Planet Hollywood ja Buca di Beppo. Näihin ravintoloihin matkaryhmämme myös mahtuvat kaikki kerralla, ettei puolen ryhmää tarvitse odotella ruokailuvuoroaan nälkäisenä bussissa.

Oheismatkasivuja ihmettelemään

Mikäli et halua pitää itseäsi jännityksessä ja antaa jokaisen oheismatkapäivän yllättää, voit jo nyt tutustua oheismatkan kohteisiin ja majapaikkoihin uudenuutukaisilla oheismatkasivuilla. Erityisen viihdyttäviä ovat partioreportteriemme Skeitin ja Kallen tarjoamat videokurkistukset oheismatkan kulisseihin.

Suomen joukkueen oheismatkalaiset kiertävät kolmessa eri ryhmässä. Kaikki ryhmät kiertävät samat kohteet, mutta eri järjestyksessä. Kuusisataa suomalaista partiolaista samaan aikaan Capitol-kukkulalla Washingtonissa olisi taatusti vaikuttava näky, mutta järjestelyjen kannalta se kävisi ylivoimaiseksi niin hotelleille kuin ruokapaikoillemmekin. Niinpä yksi matkaryhmä starttaa Washingtonista, yksi Philadelphiasta ja yksi New Yorkista. Eri reittejä pitkin kaikki päätyvät lopulta Summit Bechtelin leirialueelle. Oman matkaryhmän ja sen tarkemman matka-aikataulu saat kevään 2019 aikana, mutta nyt voi jo herkutella kaikilla niitä mahtavilla asioilla, joita pääsemme kokemaa ja näkemään!

Linkki- ja ryhmävinkkejä – olethan jo mukana!

Matkatiimin julkaisemat käytännölliset matkavinkit ovat monet kullanarvoisia myös leirimatkapaketin valinneille.

Olethan jo liittynyt oheismatkan omaan Facebook-ryhmään?

Myös omatoimimatkalaisille on perustettu oma FB-ryhmänsä, jossa omatoimimatkaajat voivat jakaa vinkkejä ja kertoa suunnitelmistaan toisilleen. Ryhmä on osallistujien itsensä perustama, eikä siis Suomen jamboreejoukkueen ylläpitämä. Se on kiva paikka fiilistellä ja sparrata omia suunnitelmia muiden omatoimimatkalaisten kanssa.