Odotettu jamboreen Program Overview on vihdoin julkaistu! Paljon on tuttua sisältöä jamboreen esittelysivuilta, mutta nyt ne on kerätty kattavaksi ohjelmaesittelyoppaaksi. Leiriläiset pääsevät toden teolla fiilistelemään jamboreen ohjelmakirjoa ja miettimään, mitä kaikkea sitä haluaisi kahden viikon aikana tehdä. Millään ei ehdi tehdä kaikkea, joten kannattaa suunnitella unelmaohjelmaansa jo etukäteen.

Ohjelmien yleiskuvaukset auttavat jo valinnoissa pitkälle. Kirjanen esittää selkeästi, missä ohjelmapiste on, kuinka kauan aktiviteetin suorittaminen kestää, miten siihen pitää varustautua ja miten ohjelmapiste on auki eri leiripäivinä. Kannattaa esimerkiksi valita sellaisia ohjelmia samaan päivään, jotka ovat lähellä toisiaan.

Muutama poiminta leirikirjasta – tätä et ehkä vielä tiedä!

  • Global Development Villagen työpajaan osallistumalla voi saada oman (hienon) kangasmerkin.
  • Novus – The Jamboree Wide Game on uudenlainen virtuaalinen peli, joka haastaa leiriläisiä tutustumaan muiden maiden osallistujiin ja suorittamaan leirin ohjelmaa yhdessä. Peliä tekevät jännemmäksi erilaiset flash-tapahtumat, joista tieto tulee vain sen pelaajille.
  • Kirjanen tarjoaa esimerkkejä ja vinkkejä, millä tavalla omaa jamboreeohjelmaansa voi suunnitella. Näitä suunnitelmia laaditaan jamboreella yhdessä oman leirilippukunnan kanssa.
  • Vaikka emme vielä tiedä, mihin mikäkin suomalainen leirilippukunta kuuluu, eri alaleirien omien iltaohjelmien ajat ovat nyt tiedossa. Näihin Base Camp Basheihin ovat leirikirjan mukaan myös IST:it tervetulleita!

Aivan oppaan lopussa on hyödyllistä tietoa myös IST:eille. Siellä on muutama erinomainen kartta ohjelmapisteiden sijoittumisesta leirialueelle sekä taulukko, johon on listattu kävelyetäisyyksiä eri alaleireistä jamboreen toimintapisteisiin (muista #jamppikuntoon).

Adventure Awaits. Find Yours!

PS. Jo sivulla seitsemän voi bongata Suomen lipun hulmuamassa taustalla! Ja kun tarkkaan katsoo, niin sivulla 62 näkyy väiskejä.