Viime viikolla kaikki jamboreelle Suomen joukkueeseen ilmoittautuneet saivat sähköposteihinsa ensimmäisen leirikirjeen. Jos et ole saanut omaasi, olethan pikaisesti yhteydessä SP:n kansainvälisten asioiden koordinaattori Jenni Viitaseen (@partio.fi). Varsinaisen kirjeen löydät nyt ja jatkossa materiaalipankista.

Leirikirje ei sisältänyt vielä ihan sitä kaikkea tietoa, mitä olisimme tässä vaiheessa halunneet siihen sisällyttää. Koska olemme 700 osallistujan kiintiömme takia vielä jännittyneessä odotustilassa, emme voineet esimerkiksi kertoa, mihin leirilippukuntaan kukakin kuuluu ja milloin ensimmäistä kertaa pääsee tapaamaan oman leirilippukuntansa tai IST-tovereidensa kanssa.

Tämän kuitenkin jo tiedämme ja voimme kertoa: Mikäli käy niin onnellisesti, että saamme kaikki ilmoittautuneet mukaan leirille, meitä on lähdössä noin 690 leiriläistä sekä noin 260 aikuista (lukuun sisältyvät leirilippukunnanjohtajat, IST:it ja jamboreejoukkueen CMT eli laajennettu johtoryhmä). Ihan huikea määrä!

Haluamme kaikki mukaan!

Useampi aikuinen ilmoittautunut on tiedustellut, voisiko peruuttaa oman paikkansa mahdollistaakseen useamman leiriläisen pääsyn mukaan jamboreelle. Tällä hetkellä on kuitenkin tärkeimpää löytää riittävä määrä innostuneita/sitoutuneita leirilippukunnanjohtajia, ja tästä on lähtenytkin viestiä ilmoittautuneille IST:eille, josko leirilippukunnanjohtajan pesti kiinnostaisi.

Vaikka leiriläiset ovatkin ensisijalla joukkuetta muodostettaessa, emme voi mitenkään lähteä matkaan 690 leiriläisen ja kymmenen hengen johtoryhmän voimin. Leiriläisikäiset eivät matkojen aikana ole vain leirilippukunnanjohtajien vastuulla, vaan partiomatkalla vastuuta kantavat myös muut mukana matkaavat aikuiset. Silti IST:ien kohdalla suositamme, että passin uusimisen ja ESTA:n hankkimisen kanssa kannattaa odottaa siihen asti, että oma jamboreepaikkasi varmistuu.

Edessä reilu kuukausi jännitystä

Heti Suomen joukkueen ilmoittautumisajan umpeuduttua viestimme joukkueen todellisen kokotarpeen Pohjois-Amerikan jamboreeorganisaatiolle, ja saimme vastauksen, että leirinjärjestäjät ovat hyvin tietoisia lisäpaikkatarpeestamme. Kun olemme olleet yhteyksissä muiden maiden partiojärjestöihin, on meille selvinnyt, että muillakin mailla lähtijöitä olisi enemmän kuin mitä heille tällä hetkellä varattu osallistujakiintiö mahdollistaa. Jännittäjiä on siis muuallakin kuin meillä Suomessa.

Seuraavan kuukauden aikana me muistuttelemme säännöllisesti jamboreejärjestäjiä eri viestintäväyliä pitkin tarpeestamme saada kaikkiaan 950 suomalaiselle partiolaiselle paikka jamboreella. Nyt pysytään toiveikkaina ja uskotaan, että pääsemme jamboreelle saman kokoisella joukkueella kuin parilla aiemmallakin jamboreella. Aiemmat osallistujamäärämmekin puoltavat kiintiön kasvattamista.

Let’s Keep the Dream Alive!