Ensimmäiset valmistautumisstepit

Onko jo sellainen olo, että haluaisi tehdä jotakin konkreettista, ottaa sen ensimmäisen askeleen polulla kohti Pohjois-Amerikan jamboreelta? No, nyt pääsee aika selkeällä tehtävällä jamboreevalmistelujen alkuun. Avaa työpöydän laatikko, kassakaappi, repun piilotasku, tai missä ikinä passiasi säilytätkin. Sen jälkeen tarkasta, milloin passisi vanhenee. Jos se vanhenee aiemmin kuin helmikuussa 2020, on aika tarttua toimeen!

Pohjois-Amerikan jamboreelle osallistuvan partiolaisen passin tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta jamboreen päättymisen jälkeen. Passin tietoja tarvitaan jo ilmoittautumisvaiheessa, joten vaikka vuosi 2019 tuntuukin vielä kaukaiselta, uuden passin hakeminen on ajankohtaista jo nyt, sillä sen tiedot tulee ilmoittaa Kuksaan 30.4.2018 mennessä.

Jokainen huolehtii ESTA:nsa itse

Suomi kuuluu Visa Waiver -ohjelmaan (Visa Waiver Program, viisumivapausohjelma), mikä mahdollistaa Suomen kansalaisten matkustamisen Yhdysvaltoihin ilman viisumia. Suomen kansalaiselle riittää Yhdysvaltoihin matkatessa hyväksytty ESTA*-matkustuslupa, joka jokaisen Suomen joukkueen jäsenen tulee hakea itse. Hakulomake ja lisätiedot löytyvät täältä. ESTA on voimassa jopa kaksi vuotta, joten se kannattaa ja pitää hakea ajoissa. Suomen joukkue ilmoittaa kaikkien lähtijöiden passi- ja ESTA-tiedot kootusti matkajärjestelyistä vastaavalle matkatoimistolle jo kesällä 2018, jolloin jokaisella osallistujalla tulee olla ESTA-asiat kunnossa sekä helmikuuhun 2020 voimassa oleva passi.

Jamboree, täältä tullaan! Ensimmäinen askel (vähän ehkä paperinmakuinen, mutta silti ensimmäinen) - passi ja ESTA!

*Electronic System for Travel Authorization