IST-ikäiset (18+) huomio!

Lähde mukaan tekemään kansainvälistä partiomatkaa! Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry järjestää leirimatkan maailmanjamboreelle Pohjois-Amerikkaan kesällä 2019. Leirille odotetaan yli 45 000 partiolaista 150 maasta. Suomesta lähdetään matkaan isolla joukkueella. Jamboreen kohderyhmänä ovat kaikki yli 14-vuotiaat partiolaiset. Luvassa on sekä tekijöille että osallistujille ainutlaatuinen kansainvälinen partiokokemus.

Suomen joukkueessa on avoinna sekä CMT- että IST-pestejä. CMT eli contingent management team pestit alkavat heti ja jatkuvat aina syksyyn 2019 saakka. IST-pestit sen sijaan painottuvat ajankäytöllisesti jamboreelle eivätkä vaati runsasta ajankäyttöä ennen kesää 2019. 

 

 

AVOINNA OLEVAT CMT-PESTIT

AVOINNA OLEVAT IST-PESTIT

Kumppanuusmestari

TÄMÄ PESTI EI VAADI JAMBOREELLE LÄHTÖÄ.

Jäikö jamboreelle lähtö väliin mutta haluaisit silti osallistua jamboreeprojektiin jollain tavalla? Onko sopimusten solmiminen ja networking himosi ja elämän suola? Jos olet reipas, ennakkoluuloton, et pelkää tarttua puhelimeen ja omaat toimeentarttuvan asenteen, tämä pesti on juuri sinulle.

Nyt etsitään Suomen Jamboreejoukkueelle kumppanusmestaria!

Kumppanuusmestarin tehtäviin kuuluu:

 • Jamboreejoukkueen kumppanuusstrategian kehittäminen
 • Yhteistyökumppanien etsintä, kontaktointi ja koordinointi Suomessa, Suomen jamboreejoukkueelle
 • Yhteistyösopimusten solmiminen
 • Kumppanuuksien vaaliminen
 • Yhteistyö joukkueen laajennetun johtoryhmän (CMT:n) kanssa
 • Yhteistyö SP:n kiinteän organisaation kanssa

Pestin vaatima ajankäyttö: keskimäärin 10h/viikko.

Pestissä pääset oppimaan/kehittämään itsessäsi:

 • Laajojen kokonaisuuksien hallitsemista
 • Yhteistyötaitoja
 • Partion markkinointia
 • Koordinointitaitoja

Hakuaika pestiin päättyy 31.10.2018

HUOM! JOS joukkueessa aukeaa paikka aikuiselle osallistujalle, voidaan kumppanuusmestari, hänen näin halutessaan, ottaa mukaan jamboreelle joukkueen jäsenenä. Pestin vastaanottaminen ei siis takaa sijaa joukkueessa.


CMT - Contingent Management Team

Jamboreemuistojen ikuistaja (2)

Leirielämän arkea, jännitystä ohjelmalaaksoissa, spektaakkelimaiset iltaohjelmat – haluamme ikuistaa ainutlaatuiset jamboreekokemukset sekä kuvin että videoin! Kaipaammekin Suomen jamboreejoukkueeseen sekä valokuvaajaa että videokuvaajaa. Kaksi huippupestiä tarjolla!

Kuvaajana pääset näkemään jamboree-elämää monesta näkökulmasta, sillä pestisi on erittäin liikkuva. Kunnianhimoinen tavoitteemme on saada tuoretta materiaalia ulos Suomen joukkueen kanavista päivittäin, joten päivät leirillä ja oheismatkalla saattavat venyä pitkiksi. Pesti vaatii paitsi kuvaus- ja editointitaitoa, myös intohimoa, omistautumista ja paineensietokykyä. Leirin jälkeen jamboree-elämykset kootaan Jamboree-elokuvaksi ja Jamboree-kirjaksi, joiden sisältö ja toteutus suunnitellaan yhdessä muun viestintätiimin kanssa.

Koska Suomen joukkueen kuvaajat eivät mitenkään pysty olemaan kaikkialla samaan aikaan, kuvaajien apuna toimii joukko medialähettiläitä. Jokaisesta leirilippukunnassa on vähintään yksi medialähettiläs, joka ennen kaikkea välittää leirilippukuntansa kuulumisia joukkueen some-kanaviin. Joukkueen kuvaajat toimivat medialähettiläiden tukena (medialähettiläiden tuottamien sisältöjen koordinointi, teknisten haasteiden ratkominen, kuvausideoiden sparraus, kuvausvinkit ja -ohjeet).

Pestin päävastuut:

 • Jamboree-elämysten taltiointi
 • Jamboree-elokuvan/Jamboree-muistokirjan suunnittelu ja toteutus yhdessä muun viestintätiimin kanssa
 • Medialähettiläiden tukeminen ja koordinointi

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus:

 • Osaamista joko liikkuvan kuvan taltioimisesta tai hetken vangitsemisesta still-kuvaan
 • Aiempaa vahvaa kokemusta editoinnista ja kykyä editoida myös muiden tuottamia materiaaleja
 • Innostunutta asennetta sekä taitoa kuvaamiseen ja editointiin.
 • Paineensietokykyä
 • Inspiroitunutta ja itsenäistä otetta, kykyä kertoa tarinaa ja innostaa muita.
 • Videokuvaajalla käsikirjoituskokemus on eduksi

Pestissä pääsee oppimaan:

 • Laajojen kokonaisuuksien hallintaa
 • Omien kuvaus- ja editointitaitojen kehittämistä
 • Toimimista kansainvälisessä partioympäristössä

Pestin pituus: 2018–2019

Pestin vaatima ajankäyttö: Pääpaino on ajankäytöllisesti oheismatkalla, jamboreella sekä leirin jälkeen. Mahdollisesti joitain leirilippukuntien ja IST:ien ennakkotapaamisten kuvauksia ennen matkaa.

Kiinnostuitko pestistä? Ota yhteyttä! Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja muutama referenssi aiemmista tuotoksistasi Suomen joukkueen markkinointipäällikkö Pauliinalle (pauliina.seulu(a)partio.fi).

Matkatiimin jäsen

Tiimimme rakentaa oheismatkaa. Oletko sinä se supertyyppi, joka auttaa matkamestari Mika ”Pilkku” Virtasta taulukoiden hallinnoinnissa ja oheismatkan koordinoinnissa? Tavoitteenamme on löytää hyvä tyyppi, joka kasvaa pestin myötä.  

 Pestin päävastuut: 

Matkatiimin jäsenenä pääset tekemään vähän kaikkea: seuraat mitä oheismatkaryhmissä tapahtuu, autat oheismatkan koordinoinnissa, reagoit poikkeustilanteisiin ja kirjoitat tuhansittain viestejä sisäisiin kanaviin. 

 Pestissä tarvittavat taidot ja kokemus: 

Matkatiimiin etsitään osaajaa tai osaajaksi haluavaa, jolla on englanti hanskassa ja joka on sielultaan yhtä Exceliä. Espanjan taito plussaa. Haemme tekijää, jolla on pelisilmää, paineensietokykyä ja kykyä nopeaan reagointiin. Tykkäät palautteesta ja osaat myös antaa sitä. Tiimimme on suorasanainen, emmekä silittele muuta kuin ryppyjämme.  

 Pestissä pääsee oppimaan: 

Tarjoamme sinulle unohtumattoman kokemuksen, haasteellisen pestin, vaihtelevia tilanteita sekä vakavahenkisen tiimin, joka vihaa huumoria ja laulaa Wagneria stressaantuneena. 

 Pestin kesto: alkaa heti, kesto 2018-2019  

 Jos tämä ei vielä pelästyttänyt, niin lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi pestiin matkapäälliköille Kalle (kalle.virtanen(a)partio.fi)  ja Skeitti (katleena.kortesuo(a)partio.fi)  


IST-pestejä Suomen joukkueessa

Suomen joukkueella on tarjota joitakin täysipäiväisiä pestejä joukkueen IST:eille. Jos hakeudut Suomen joukkueen pestitehtäviin, huomaathan että et voi samaan aikaan ottaa jamboreeorganisaation tarjoamaa kansainvälistä tehtävää vastaan. Jokaisella pestillä on oma pestivastaavansa, joille hakemus sähköpostitse lähetetään. Yhteystiedon löydät aina kyseisen ilmoituksen lopusta. Pestivastaavilta voit myös kysellä lisätietoa itse pestistä.

International Sauna Team Member 

Do you want to be part of something exotic from the far north? The Sauna team is looking for ISTs to run the Finnish sauna. If you are happy both with some manual labour and with interacting with campers, the sauna has a place for you!

ISTs at the sauna will:  

 • Maintain the saunas 
 • Help campers new to saunas (front desk operations and within the saunas) 
 • Ensure a safe and comfortable sauna experience for the visitors 

What we are looking for ISTs who: 

 • Are capable of doing some strenuous labour and working in a hot and humid environment 
 • Are able to work with different cultures and out of personal comfort zones
 • Have willingness to follow a shift rotation and set schedules
 • Are able to work effectively and independently in an English speaking environment (additional language skills,
 • Especially Spanish and French, are much appreciated)
 • Leadership skills are also valued and will be put to good use. 

Intrested? Please send your application (in English) to the Sauna Team to Mikko Keltanen and August Simonsen (@partio.fi)

SP:n osaamisverkosto

Lisäksi Suomen Partiolaisten vapaaehtoistuen valikunnassa on kaksi avointa jamboreepestiä. Lue lisää alta!

Nämä pestit eivät edellytä osallistumista jamboreelle, joten voit päästä osaksi maailmanjamboreeta koti-Suomesta käsin.

Osaamisviestinnän asiantuntija

Pestin sijainti organisaatiossa:

Osaamisverkosto, Vapaaehtoistuen valiokunta                      

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Tarja ""Titi"" Nieminen, tarja.nieminen@partio.fi, p. 040 5241512"                       

Pestin kesto: 1,5 vuotta         

Pestin kuvaus: Haluaisitko ansioluetteloosi merkinnän ja näyttöä osaamisviestinnästä useille tuhansille henkilöille ja organisaatioille ympäri maailmaa? Nyt on sinun mahdollisuutesi loistaa!

Pestin vaatimukset: Etsimme SP:n osaamisverkostoon marcom-osaajaa/osaajaparia tai sellaiseksi haluavaa. Pestissä viestit maailmanjamboreelle 2019 osallistuvien (IST:t ja Suomen joukkue) osaamisen sanoittamisesta osaamismerkein. Pestiä hoidetaan Suomesta käsin. Yhteistyötä tehdään Suomen joukkueen johdon ja jamboreen markkinoinnin kanssa erityisesti tulevana syksynä ja keväällä 2019. Pesti ei edellytä osallistumista jamboreelle. Englannin- ja/tai ranskankielen taito on plussaa. Pääset tekemään uraauurtavaa osaamisviestintää maailmanlaajuisesti.

 

Osaamismerkkiohjaaja

Pestin sijainti organisaatiossa:

Osaamismerkkiryhmä, Osaamisverkosto, Vapaaehtoistuen valiokunta

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Antti ""Aake"" Kerola, antti.kerola@partio.fi, puh. 0400 717 871

Pestin kesto: Vuoden 2019 loppuun              

Pestin kuvaus: Toimit yhdyshenkilönä SP:n Osaamisverkoston ja Osaamismerkkiryhmän sekä Suomen Jamboree-joukkueen johdon välillä. Tehtävänäsi on ohjata Maailmanjamboreella tarjottavan sähköisten osaamismerkkien tekeminen.

Pestissä käytät ohjaavaa otetta mutta pääset ehdottomasti itsekin toimimaan. Pääset lisäksi luomaan uutta, innostumaan ja innostamaan! Olet löytöretkeilijä alueella, jonka karttoja ei ole vielä kokonaan piirretty! Pesti ei edellytä osallistumista Jamboreelle.

Pestin vaatimukset: Pestin onnistunut hoitaminen edellyttää ymmärrystä sähköisten osaamismerkkien perusteista, riittävää englanninkielen taitoa sekä mielenkiintoa oppia käyttämään sähköisiä järjestelmiä. Pestin hoitamisessa etua voi lisäksi olla muusta kielitaidosta.