IST-ikäiset (18+) huomio!

Lähde mukaan tekemään kansainvälistä partiomatkaa! Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry järjestää leirimatkan maailmanjamboreelle Pohjois-Amerikkaan kesällä 2019. Leirille odotetaan yli 45 000 partiolaista 150 maasta. Suomesta lähdetään matkaan isolla joukkueella. Jamboreen kohderyhmänä ovat kaikki yli 14-vuotiaat partiolaiset. Luvassa on sekä tekijöille että osallistujille ainutlaatuinen kansainvälinen partiokokemus.

Suomen joukkueessa on avoinna sekä CMT- että IST-pestejä. CMT eli contingent management team pestit alkavat heti ja jatkuvat aina syksyyn 2019 saakka. IST-pestit sen sijaan painottuvat ajankäytöllisesti jamboreelle eivätkä vaati runsasta ajankäyttöä ennen kesää 2019. 

 

 

AVOINNA OLEVAT CMT-PESTIT

AVOINNA OLEVAT IST-PESTIT


CMT - Contingent Management Team

Jamboreemuistojen ikuistaja

Leirielämän arkea, jännitystä ohjelmalaaksoissa, spektaakkelimaiset iltaohjelmat – haluamme ikuistaa ainutlaatuiset jamboreekokemukset sekä kuvin että videoin! Kaipaammekin Suomen jamboreejoukkueeseen kuvaajaa.

Kuvaajana pääset näkemään jamboree-elämää monesta näkökulmasta, sillä pestisi on erittäin liikkuva. Kunnianhimoinen tavoitteemme on saada tuoretta materiaalia ulos Suomen joukkueen kanavista päivittäin, joten päivät leirillä ja oheismatkalla saattavat venyä pitkiksi. Pesti vaatii paitsi kuvaus- ja editointitaitoa, myös intohimoa, omistautumista ja paineensietokykyä. Leirin jälkeen jamboree-elämykset kootaan Jamboree-elokuvaksi ja Jamboree-kirjaksi, joiden sisältö ja toteutus suunnitellaan yhdessä muun viestintätiimin kanssa.

Pestin päävastuut:

 • Jamboree-elämysten taltiointi
 • Jamboree-elokuvan/Jamboree-muistokirjan suunnittelu ja toteutus yhdessä muun viestintätiimin kanssa
 • Medialähettiläiden tukeminen ja koordinointi

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus:

 • Osaamista joko liikkuvan kuvan taltioimisesta tai hetken vangitsemisesta still-kuvaan
 • Aiempaa vahvaa kokemusta editoinnista ja kykyä editoida myös muiden tuottamia materiaaleja
 • Innostunutta asennetta sekä taitoa kuvaamiseen ja editointiin.
 • Paineensietokykyä
 • Inspiroitunutta ja itsenäistä otetta, kykyä kertoa tarinaa ja innostaa muita.
 • Videokuvaajalla käsikirjoituskokemus on eduksi

Pestissä pääsee oppimaan:

 • Laajojen kokonaisuuksien hallintaa
 • Omien kuvaus- ja editointitaitojen kehittämistä
 • Toimimista kansainvälisessä partioympäristössä

Pestin pituus: 2018–2019

Pestin vaatima ajankäyttö: Pääpaino on ajankäytöllisesti oheismatkalla, jamboreella sekä leirin jälkeen. Mahdollisesti joitain leirilippukuntien ja IST:ien ennakkotapaamisten kuvauksia ennen matkaa.

Kiinnostuitko pestistä? Ota yhteyttä! Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja muutama referenssi aiemmista tuotoksistasi Suomen joukkueen markkinointipäällikkö Pauliinalle (pauliina.seulu(a)partio.fi).


IST-pestejä Suomen joukkueessa

Suomen joukkueella on tarjota joitakin täysipäiväisiä pestejä joukkueen IST:eille. Jos hakeudut Suomen joukkueen pestitehtäviin, huomaathan että et voi samaan aikaan ottaa jamboreeorganisaation tarjoamaa kansainvälistä tehtävää vastaan. Jokaisella pestillä on oma pestivastaavansa, joille hakemus sähköpostitse lähetetään. Yhteystiedon löydät aina kyseisen ilmoituksen lopusta. Pestivastaavilta voit myös kysellä lisätietoa itse pestistä.

International Sauna Team Member 

Do you want to be part of something exotic from the far north? The Sauna team is looking for ISTs to run the Finnish sauna. If you are happy both with some manual labour and with interacting with campers, the sauna has a place for you!

ISTs at the sauna will:  

 • Maintain the saunas 
 • Help campers new to saunas (front desk operations and within the saunas) 
 • Ensure a safe and comfortable sauna experience for the visitors 

What we are looking for ISTs who: 

 • Are capable of doing some strenuous labour and working in a hot and humid environment 
 • Are able to work with different cultures and out of personal comfort zones
 • Have willingness to follow a shift rotation and set schedules
 • Are able to work effectively and independently in an English speaking environment (additional language skills,
 • Especially Spanish and French, are much appreciated)
 • Leadership skills are also valued and will be put to good use. 

Intrested? Please send your application (in English) to the Sauna Team to Mikko Keltanen and August Simonsen (@partio.fi)

SP:n osaamisverkosto

Lisäksi Suomen Partiolaisten vapaaehtoistuen valikunnassa on kaksi avointa jamboreepestiä. Lue lisää alta!

Nämä pestit eivät edellytä osallistumista jamboreelle, joten voit päästä osaksi maailmanjamboreeta koti-Suomesta käsin.

Osaamisviestinnän asiantuntija

Pestin sijainti organisaatiossa:

Osaamisverkosto, Vapaaehtoistuen valiokunta                      

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Tarja ""Titi"" Nieminen, tarja.nieminen@partio.fi, p. 040 5241512"                       

Pestin kesto: 1,5 vuotta         

Pestin kuvaus: Haluaisitko ansioluetteloosi merkinnän ja näyttöä osaamisviestinnästä useille tuhansille henkilöille ja organisaatioille ympäri maailmaa? Nyt on sinun mahdollisuutesi loistaa!

Pestin vaatimukset: Etsimme SP:n osaamisverkostoon marcom-osaajaa/osaajaparia tai sellaiseksi haluavaa. Pestissä viestit maailmanjamboreelle 2019 osallistuvien (IST:t ja Suomen joukkue) osaamisen sanoittamisesta osaamismerkein. Pestiä hoidetaan Suomesta käsin. Yhteistyötä tehdään Suomen joukkueen johdon ja jamboreen markkinoinnin kanssa erityisesti tulevana syksynä ja keväällä 2019. Pesti ei edellytä osallistumista jamboreelle. Englannin- ja/tai ranskankielen taito on plussaa. Pääset tekemään uraauurtavaa osaamisviestintää maailmanlaajuisesti.

 

Osaamismerkkiohjaaja

Pestin sijainti organisaatiossa:

Osaamismerkkiryhmä, Osaamisverkosto, Vapaaehtoistuen valiokunta

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Antti ""Aake"" Kerola, antti.kerola@partio.fi, puh. 0400 717 871

Pestin kesto: Vuoden 2019 loppuun              

Pestin kuvaus: Toimit yhdyshenkilönä SP:n Osaamisverkoston ja Osaamismerkkiryhmän sekä Suomen Jamboree-joukkueen johdon välillä. Tehtävänäsi on ohjata Maailmanjamboreella tarjottavan sähköisten osaamismerkkien tekeminen.

Pestissä käytät ohjaavaa otetta mutta pääset ehdottomasti itsekin toimimaan. Pääset lisäksi luomaan uutta, innostumaan ja innostamaan! Olet löytöretkeilijä alueella, jonka karttoja ei ole vielä kokonaan piirretty! Pesti ei edellytä osallistumista Jamboreelle.

Pestin vaatimukset: Pestin onnistunut hoitaminen edellyttää ymmärrystä sähköisten osaamismerkkien perusteista, riittävää englanninkielen taitoa sekä mielenkiintoa oppia käyttämään sähköisiä järjestelmiä. Pestin hoitamisessa etua voi lisäksi olla muusta kielitaidosta.