Leiriläiset

Jamboreella ei taivalleta kaukaisille ruokailukatoksille jonottamaan ruokaa. Jokainen leirilippukunta valmistaa ruokansa itse. Kaikki leirilippukunnat pääsevät itse suunnittelemaan, mitä ja millaista ruokaa haluavat jamboreella valmistaa. Ruoka-ainekset ostetaan leirialueen suurista Troop Food Marketeista. Näissä ruokakaupoissa on myös tarkkaan huomioitu erilaiset allergiat ja ruokavaliot. Jamboreeorganisaatio tarjoaa kaikille leirilippukunnille ruokien valmistusvälineet, joten niitäkään ei tarvitse Suomesta asti rahdata.
 
Troop Food Marketteista on jo tehty havainnollistava esittelyvideokin, josta saa hyvän käsityksen siitä, miten homma tulee kesällä 2019 toimimaan.

Leirilippukunnat saavat tukea jamboreeorganisaatiolta, jos omia ruokia on vaikeaa suunnitella. Leirin aikana julkaistaan ruokareseptiehdotuksia, joita leirilippukunnat voivat halutessaan hyödyntää. Mutta jos leirilippukunnasta löytyy oman elämänsä gourmetkokki, ei mikää estä suunnittelemasta ihan omaa menuta koko kahdelle viikolle! Lähempänä jamboreeta saamme vielä tarkemmin tietoa ruokakaupan tarjonnasta. Suomenkin joukkueelta on kyselty mielipiteitä ruokalistaan ja olemme viestineet kattavasti eri erikoisruokavalioiden tarpeista.

IST:t

IST:t ruokailevat jamboreella IST-ruokalassa. IST:t eivät siis valmista ruokaansa itse.
IST:t syövät ruokalassa aamiaisen sekä päivällisen. Ruokalinjastolla on aina tarjolla useampaa eri sorttia, joista saa valita itseään eniten miellyttävän vaihtoehdon. Päivän menu julkaistaan netissä päivittäin, joten tarjolla olevat vaihtoehdot voi halutessaan kurkata jo etukäteen. Ruoka-ajatkin ovat jo selvillä: aamiainen tarjoillaan klo 5-9 ja päivällinen klo 17-22. Lounas pakataan mukaan aamiaiselta lähdettäessä.

Kuvat: Ville Tarhala, Japani 2015