Vaikka pakatessa saattaisikin tuntua siltä, että tila-ahtauden takia mieluummin jättäisi sadevarusteet kotiin, kannattaa harkita vielä toisenkin kerran. Kaikissa jamboreen mainoskuvissa helottaa helteinen aurinko, mutta tämän hetken sääennusteet lupaavat jotain vähän muuta.

Kuumassa kosteudessa märät vaatteet eivät kuivu samalla tavalla kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Päinvastoin. Jos ei muuta, niin varaa edes jokin pieneen pakkautuva sadeviitta mukaan. Se suojaa samalla myös päiväreppua! Kunnolla kastuneet vaatteet eivät välttämättä ihan helposti kuivu, jos ilman kosteus pysyttelee korkealla koko leirin ajan.

Leirialueen omaa säätiedotusta voi tarkkailla Summit Bechtelin verkkosivuilla.

The Weather Channelin pitkän aikavälin sääennuste lupailee meille ukkoskuuroja lähes kaikille leiripäiville (ennuste 12.7.2019). Ilmankosteus pysyttelee koko ajan 60-70 prosentissa. Leirin päivälämpötila keikkuu ennusteen mukaan +27-31 °C ja laskee yöllä +18-20 °C. Luvassa on kuumankostea jamboree ukkoskuuroilla höystettynä. Eli kannattaa viileämpiä öitä varten varata myös pitkää hihaa ja lahjetta sekä sadekuuroilta suojautumiseen ihan kunnon sadevarusteet. Kuvituskuva on otettu jamboreealueelta, joten kyllä siellä ihan oikeasti voi sataa ja ukkostaa. Toivotaan, että ennuste vielä seuraavan kymmenen päivän aikana vähän poutaantuu.