Suomen Partiolaiset on tehnyt useamman kerran yhteistyötä matkatoimisto SMT:n kanssa. SMT vastasi lentovarauksista ja muista matkatoimistopalveluista jo Japanin-jamboreella vuonna 2015, jolloin olimme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Päätimme laittaa hynttyyt yhteen myös tulevan kesän jamboreella.

Matkatoimistosopimus on nyt allekirjoitettu, ja lennot varataan jo tämän kesän aikana. Meitä on niin paljon, että jakaudumme tietenkin useampaan lentokoneeseen. Pyrimme ottamaan kaveritoiveet huomioon, mutta emme välttämättä saa paikkoja ja toiveita menemään aivan prikulleen tasan.

Koska sopimusneuvottelut kestivät hieman odotettua kauemmin, olemme sopineet, että lennot voidaan varata jo ennen matkatoimiston ehtojen hyväksymistä. Näiden ehtojen perään jo ovat muutamat leirikirjeensä tarkasti lukeneet kyselleetkin. Sopimusneuvottelujen aikataulumuutoksista johtuen meillä ei vielä ole toimittaa matkatoimiston ehtoja hyväksyttäväksi. Tiedotamme ja ohjeistamme kaikkia sähköpostitse, kun ehdot ovat valmiit hyväksyttäviksi.

Lennot ovat pitkiä, joten meidän kaikkien kannattaa vaihtaa keskenämme paikkoja aina välillä. Silloin jokainen pääsee ikkunapaikalle ottamaan klassikkokuvia lentokoneen siivistä ja toisaalta oikomaan hieman jalkojaan käytäväpaikalla.

Toivo siis joululahjaksi tehokasta vara-akkua, sillä lennolla kännykän akku kuluu nopeasti pelien, e-kirjojen ja valokuvaamisen parissa. Ihan vielä ei sentään tarvitse miettiä joulua, sillä nythän on KESÄ!