Suomen joukkueella on kaikenlaista logotavaraa, jota saa vaihtaa muiden maiden osallistujien kanssa. Jotta leiriläiset eivät tulisi ”huijatuiksi”, on jamboreen yleinen sääntö, että leiriläiset swoppaavat muiden leiriläisten kanssa ja aikuiset keskenään. Joillekin omistautuneille swoppaajille tavaroiden ja merkkien vaihtaminen toisiin on koko jamboreen tärkein juttu, mutta vähän kevyemmälläkin otteella voi leirimuistoja muista maista itselleen swoppailla. Jamboreilla löytyy alueita, joille aktiiviswoppaajat levittävät vaihtotavaransa ja merkkinsä kaikkien nähtäville, mutta aivan yhtä hyvin voi swoppailla myös vaikka naapurileirilippukuntien uusien ystävien kanssa. Silloin vaihtotavara samalla muistuttaa vielä kotimaassakin uusista ystävistä.

Suomen joukkueelle on sovittu yhteiset swoppaussäännöt. On paljon tuotteita, joita voi swopata koko leirin ajan:

  • Suomen partiolaisten edustushuivi (muista säästää yksi huivi kotimatkaa varten)
  • Logolliset T-paidat (muista säästää yksi T-paita kotimatkaa varten)
  • Pinssit
  • Lippis
  • Buff
  • Kangasmerkit (yksi joukkueen kangasmerkki ja leirilippukunnilla myös llpk-merkki ommellaan partiopuseron oikeaan hihaan)
  • Kaikkia Spreadshirtistä tilattuja logotuotteita

Repun ja väiskin saa vaihtaa pois vasta jamboreen kolmanneksi viimeisestä päivästä alkaen. Jos vaihdat reppusi pois, niin muistathan, että sinulla pitää olla jokin toimiva ratkaisu paluumatkan käsimatkatavaraksi! Reppuja käytetään leirillä päiväretkillä ja ne ovat kätevä tapa ottaa iltatilaisuuksiin juomapullo, istuinalusta ja mahdolliset muut tarvittavat varusteet (kuten vaikka sadetakki).

Väiski on Suomen joukkueen edustuspäähine. Suomalaiset erottuvat isoissa tapahtumissa väiskimerellään ja suomalaisia jamppikavereita on helppo löytää väiskien ansiosta isostakin väkijoukosta, jos vaikka välillä on joutunut piipahtamaan vessassa tai tulee jostain syystä myöhässä tapahtumaan. Kaikki väiskinsä siis saa vaihtaa pois, mutta päättäjäisissä se on erinomainen tunnistusväline. Muut suomalaiset tunnistavat eksyneen väiskipään massojen joukosta ja väiskijoukot löytyvät helposti tuhansienkin osallistujien keskeltä.

Muutama vinkki:

  1. Joukkueen varsinaiset merkit ovat arvokkaampia kuin muut mahdolliset partiomerkit.
  2. Väkimäärältään pienempien joukkueiden merkit ovat harvinaisempia ja siksi arvokkaampia.
  3. Fjällräven-reppu on todennäköisesti haluttua vaihtovaluuttaa leirillä. Pidä siis huoli, että saat repullesi riittävästi vastinetta, jos päädyt vaihtamaan sen pois.