Kuten tiedossa on, Suomen jamboreejoukkueen koko on tällä hetkellä 700 osallistujaa. Pohjois-Amerikan jamboreen johtajalle on viestitty, että meiltä olisi lähdössä useampi sata osallistujaa enemmän kuin kiintiö nyt sallii. Kiintiön kasvattaminen ei kuitenkaan juuri nyt ole mahdollista. Eri maiden kiintiöt vahvistuvat maalis-huhtikuun vaihteessa, kun joukkueet lunastavat paikkansa jamboreella. Tuolloin Suomella on mahdollisuus päästä kiinni muilta mailta vapautuviin kiintiöihin. Viestimme kaikille jonoon ilmoittautuneille heti, kun saamme lisää tietoa asiasta. Suomen Partiolaiset ja Suomen joukkueen johto pyrkii kaikin tavoin vaikuttamaan siihen, että pääsemme yhtenä suurena joukkueena matkaan vuonna 2019.

Miksi Suomen 700 osallistujan kiintiöstä ei viestitty aiemmin?

Edellisistä maailmanjamboreista poiketen Pohjois-Amerikan jamboree aikaisti osallistujamäärän ilmoittamis- ja maksuajankohtia. 700 osallistujaa oli Suomen alustava varaus, joka tehtiin ja maksettiin siinä vaiheessa, kun Suomen joukkueen oma ilmoittautuminen oli vasta auennut. Kun nyt tammikuun lopussa olimme kasvattamassa kiintiötä, se ei ollutkaan mahdollista. Saimme tiedon, että mahdolliset lisäpaikat tulevat jakoon vasta sitten kun selviää, miten eri partiomaat lunastavat ja vahvistavat omat kiintiöpaikkansa.

Maakohtaisia kiintiötä tarvitaan, kun jamboree on yllättävänkin suuren suosion vuoksi tulossa täyteen. Kiintiöillä varmistetaan, että partiolaiset ympäri maailmaa pääsevät mukaan. Ja toki myös leirin turvallisuus ja ohjelman toimivuus asettavat omat rajansa osallistujamäärälle.

Joukkue kannustaa ilmoittautumaan jonopaikoille

Jos ja kun jamboree houkuttaa, niin nyt kannattaa heti tehdä ilmoittautuminen Kuksaan ja jamboree-organisaation järjestelmään. Uskomme vahvasti, että pystymme neuvottelemaan Suomen joukkueelle tarvittavat lisäpaikat. Mitä enemmän meillä on ilmoittautuneita rekisterissä, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on lisäpaikkoja pyytää.

Osallistumisehtojemme mukaisesti paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä niin, että etusijalla ovat leiriläisikäiset ja heidän turvallisuudestaan vastaavat aikuiset – näitä ehtoja sovelletaan myös jonopaikoilla oleviin.