Ai että mitenkä? No eihän varsinaista Suomenlinnaa nyt minnekään olla siirtämässä, mutta Fortress Suomenlinna on yksi jamboreen 23:sta alaleiristä. On siellä muitakin tuttuja nimiä kuten Acropolis ja Angkor, mutta myös paljon nimiä, jotka haastavat selvittämään, missä kyseiset paikat maailmalla oikein sijaitsevat. On se vaan aika hienoa, että meidän Suomenlinnamme on nostettu Ateenan Akropoliksen ja Kambodzhan Angkor Watin rinnalle.

Jamboreen majoitusalueet on jaettu kuuteen eri perusleiriin (base camp): Alpha, Bravo, Charlie, Delta, Echo ja Foxtrot. Jokainen perusleiri jakautuu vielä 3-4 alaleiriin (subcamp). Jotta huonommallakin suuntavaistolla varustettu suunnilleen tietää missä liikkuu, jokaisen perusleirin alaleirit on nimetty samalla alkukirjaimella kuin varsinainen perusleirikin. Toivottavasti joku meistä suomalaisista pääsee oikeasti majoittumaan Suomenlinnaan!

Maailmanperintöteemalla

Jamboreen alaleirit on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteiden mukaan. Maailmanperintökohteita on eri puolilla maailmaa ja niitä valitsemalla UNESCO haluaa lisätä ainutlaatuisten kulttuuri- ja luonnonperintökohteiden arvostusta maailmalla, levittää niitä koskevaa tietoa, sekä pelastaa, suojella ja kunnostaa arvokkaita perintökohteita. Maailmanperintöluettelossa on tällä hetkellä yhteensä 1007 kohdetta, joista 779 on kulttuurikohteita, 197 luontokohteita ja 31 sekakohdetta. (https://www.ykliitto.fi/yk70v/kulttuurinen/maailmanperintokohteet) Ihan pienestä joukosta Suomenlinnaa ei siis alaleirin nimeksi valittu. 

Kaikki alaleirit löytyvät listattuina jamboreeorganisaation sivuilta. Siitä voi ottaa itselleen tehtäväksi kohentaa omaa yleistietämystään selvittelemällä mitä nämä eri maailmanperintökohteet oikein ovat. Siellä on aika yllättäviäkin paikkoja.