Huhtikuussa järjestettiin eri maiden joukkueiden johtajien tapaaminen jamboreealueella Länsi-Virginiassa. Tämän hetken arvion mukaan osallistujia on tulossa eri puolilta maailmaa 47.000, joten joukkueiden johtajien kohtaaminen jo ennen leiriä on enemmän kuin tarpeen. Jokainen pääsee kokouksessa esittämään oman maansa näkökohdista oleellisimpia kysymyksiä. Ja samalla oli hyvä tilaisuus verkostoitua ja vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia joukkueenjohtajien kesken.

Suomen joukkuetta edustivat joukkueenjohtajamme Anne Salmela ja yhteistyöpäällikkömme Daniela ”Nela” Söderman. Suomen joukkueen painavimpana aiheena keskustelupöytään istahti kiintiötilanne ja puuttuvien 250 paikan varmistaminen. Kaikkien maiden osallistujamäärät ja maksut eivät vielä HOC (Head of Contingent eli joukkueenjohtaja) –tapaamiseen mennessä olleet selvinneet, joten edelleen joudumme elämään jännityksessä sen suhteen. Anne ja Nela ovat molemmat vakuuttuneita, että Pohjois-Amerikan leiriorganisaatio tekee aivan kaikkensa, jotta Suomen joukkue saisi lisää paikkoja.

- Olemme jo tapaamisen jälkeenkin olleet yhteyksissä kiintiöasioissa, joten kyllä me suomalaiset olemme täydennystarpeemme kanssa jääneet mieleen. Nyt vain toivotaan parasta, Anne vakuuttaa.

Tiesitkö jo tämän jambista?

Monista asioista jaettiin joukkueille arvokasta lisätietoa. Paljon liittyi ihan massiivisen projektin toteutukseen ja joukkueilta odotettaviin materiaaleihin, mutta paljon oli sellaistakin tietoa, joka varmasti kiinnostaa ihan kaikkia lähtijöitä:

Leiri jakautuu kuuteen alaleiriin (basecamp), jotka ovat nimeltään Alfa, Beta, Charlie, Delta, Echo ja Foxtrot. ISTit majoittuvat kaikki Echossa.  Teltat tulevat kaikille järjestäjien puolesta.

Kyse on modernista partioleiristä, jossa tekniikka on läsnä. Leiriläisille on luvassa kännykkäsovellus, josta voi mm. tarkastaa ohjelmapisteiden jonotilannetta. Pankkiautomaatteja löytyy leirialueelta, ja wi-fi toimii kaikkialla.

ISTejä eli palveluleiriläisiä on arviolta 9000. Mottona on Happy IST, Happy Jamboree! Tämä näkyy myös käytännössä niin, että ISTeille on omaan työtehtävään koulutuksen lisäksi luvassa myös kaikenlaista omaa ohjelmaa.

- Leirialue on luonnon sylissä vuorten ympäröimänä. Puita on paljon, niiden alle pääsee auringolta suojaan. Alue on aivan upea. Se on myös todella laaja ja kävelyä on luvassa paljon. Ihan hyvä syy aloittaa oma ”kohti jamboreeta” kunnonkohdennusprojekti, Nela kannustaa.