Jamboreella ja oheismatkalla kaikkein tärkeimpiä terveysvinkkejä ovat ihan samat maalaisjärjen ohjeet kuin muutenkin partioleireillä ja matkustaessa. Monelta murheelta säästyy, kun muistaa seuraavat viisi tärppiä:

  1. Pese kädet aina ennen ruokailua, mielellään saippualla. 46 000 ihmisen leirillä on pöpöjä joka puolelta maapalloa! Jos mahdollisuutta käsien pesemiseen ei ole, käytä käsidesiä tai desinfioivia kosteuspyyhkeitä.
  2. Muista juoda ja pidä isoa vesipulloa aina täytettynä mukana päivärepussa. Leirialueella on paljon juomapisteitä, joista vesipulloaan voi täydentää. Kannattaa aina pysähtyessään juoda, vaikka ei tuntuisikaan janoiselta. Kuumankosteassa ilmassa janoa ei aina edes huomaa.
  3. Käytä aurinkorasvaa. Länsi-Virginian aurinko paistaa eri tavalla kuin Suomen kesän aurinko. Vaikka Suomessa et mielestäsi tarvitsisikaan aurinkorasvaa, jamboreen aurinko voi silti käräyttää ihosi.
  4. Muista käyttää päähinettä. Jamboreealueella on vähänlaisesti varjoa.
  5. Pidä mukanasi rakkolaastareita. Rakko ehtii äityä todella pahaksi, jos vasta illalla pääset teltta-alueella paikkaamaan itseäsi.

Suomen joukkueen rokoteinfosta kannattaa vielä käydä tarkastamassa, että kaikki rokotusasiat ovat kunnossa. Alkuperäisessä rokoteinfossa ei ole suositeltu punkkirokotuksen ottamista. Alueella on kuitenkin liikkunut paljon peuroja, jotka tunnetusti levittävät punkkeja, joten punkkirokotteen ottamisesta ei ainakaan ole haittaa.

Pakkauslistan tärpit

Pakkauslistasta nostoina vielä seuraavat muistutukset.

Käsimatkatavaroihin pakataan:

  • juomapullo (tyhjänä, sen voi täyttää turvatarkastuksen jälkeen)
  • käsidesi
  • henkilökohtaiset lääkkeet omissa pakkauksissaan (varaa varmuuden vuoksi annokset 5 ylimääräiselle päivälle)
  • henkilökohtaisten reseptilääkkeiden englanninkieliset reseptit (saa pyytämällä apteekista)
  • PKV-lääkkeistä tarvitaan maksullinen Schengen-todistus

Joukkueen lääkärin vinkki: Kannattaa varata lääkkeitä mukaan niin, että annostelussa on huomioitu lääkkeiden tarve silloin, kun esimerkiksi allergian, astman tai migreenin oireet ovat pahimmillaan.

Lisäksi ruumaan meneviin matkatavaroihin pakataan aurinkorasva, hyttysmyrkky, itselle sopivaa särky/kuumelääkettä, rakkolaastareita, laastareita, kynsisakset ja pinsetit. Herkkävatsaisten kannattaa varata mukaan maitohappobakteeritabletteja.

 Ei niin Strömsö Health History Part 3

Health History Part 3 -kysely on tullut joillekin lähtijöille jo yli kymmenen kertaa ja jotkut eivät ole saaneet sitä ollenkaan. Ongelma on järjestävän jamboreeorganisaation lähetysjärjestelmässä, johon emme täältä Suomesta käsin pysty vaikuttamaan.

Vinkkinä niille, joita kysely vaivaa jo ties kuinka monetta kertaa ensimmäisen täyttökerran jälkeen: Kokeile, jos pääset täyttämään lomakkeen uudelleen. Jos pääset lomakkeelle uudelleen, täytä se. Monella lähtijällä sähköpostihäiriköinti on loppunut, kun tiedot on syöttänyt toistamiseen.

Mikäli et ole vieläkään saanut koko kyselyä, laitathan sähköpostia registration@2019wsj.org.

Kerro lyhyesti englanniksi: ”I have not received the Health History Part 3 questionnaire. Can you please send it to me?” Viestiin tulee liittää tiedoksi oma nimi, sähköpostiosoite ja osallistujan rekisteröintikoodi, jonka olet saanut ilmoittautuessasi Pohjois-Amerikan jamboreeorganisaatiolle.