24. maailmanjamboreen järjestelyorganisaation lausunto

Jamboreen järjestelyorganisaatio lupaili omaa lausuntoa BSA:n taloudellisesta tilanteesta ja sellainen julkaistiinkin perjantaina 21.12.2018. Alla tiedotteen virallinen osuus käännettynä suomeksi. Kääntäjä lähti joulun viettoon siinä vaiheessa, kun tiedotteessa siirryttiin Q&A-osuuteen, joka alkaa: ”Mikä on jamboree?” Koko tiedotteen voit lukea englanniksi jamboreen verkkosivuilta.

"Mediassa on viime aikoina ollut uutisointia, että Boy Scouts of American (joka on yksi 24. maailmanjamboreen isäntäorganisaatioista) tutkii vaihtoehtoja taloudellisille uudelleenjärjestelyille Uutisoinnista johtuen 24. maailmanjamboreen järjestelykomitea haluaa vakuuttaa, että tapahtuman valmistelut etenevät suunnitelmien mukaisesti

Boy Scouts of America on vahvistanut, että se on sitoutunut huolehtimaan Boy Scouts of American toiminnan jatkumisesta keskeytyksettä. Jamboreen järjestelykomitea uskoo, että vaikka yhden jamboreen isäntäorganisaation taloutta uudelleenjärjesteltäisiinkin, sillä ei ole vaikutusta järjestävien organisaatioiden kykyyn tarjota laadukasta kokemusta lähes 50.000 jamboreelle osallistuvalle partiolaiselle.

On tärkeää tiedostaa, että kolme vuotta sitten kolme jamboreen järjestämisestä vastaavaa partio-organisaatiota (Associatión de Scouts de México, Scouts Canada, Boy Scouts of America) päätti perustaa erillisen ”NewWorld19, LLC” -nimisen oikeushenkilön jamboreeta varten.  ”NewWorld19, LLC” on kaikista tapahtuman järjestäjäorganisaatioista erillinen toimija.

Maailmanjamboree on WOSM:in (World Organization of the Scout Movement) virallinen tapahtuma, jota hallinnoidaan WOSM:in valvonnassa ja seurannassa. Järjestelytoimikunta ja WOSM jatkavat kiinteää yhteistyötä varmistaakseen unohtumattoman jamboreekokemuksen osallistuville nuorille, tapahtuman vapaaehtoisille sekä niille yhteisöille, joita me palvelemme."