LEIRIORGANISAATION LOMAKKEET

Mitä nämä ovat?

Jamboreeorganisaatio on taas ilahduttanut Suomen joukkueen jäseniä uudella terveystietoihin liittyvällä kyselyllä. Kyselyitä on tullut tipoittain pitkin kesää. Samasta perheestäkin on toiselle saattanut kysely tulla, mutta toinen lähtijä vielä odottelee omaansa. Eri osallistujat saavat hiukan erilaisia kyselyjä. Leiriläisikäisten vanhemmilta kysytään eri asioita kuin IST:eiltä, aikuisilta eri kysymyksiä kuin vielä alaikäisiltä. Lomakkeita siis lähetetään sähköposteihin jossain järjestyksessä, joka ei ainakaan perustu aakkos- tai ilmoittautumisjärjestykseen. Ei siis pidä huolestua, jos omaa lomaketta ei vielä ole kuulunut.

Jos saat kyselyn, jota ei vielä ole avattu ja selitetty, välitäthän sen myös meille osoitteeseen info@jamboree.fi. Näin Suomen joukkueen johtoryhmäkin pääsee käsiksi kaikkiin kyselyihin, kun ne eivät meille suoraan tule.

Medical Consent to Treat / Release of Information
Lupa sairaanhoitoon ja terveystietojen käsittelyyn

Tässä kysytään lupa sille, että lääkintäviranomaiset jamboreella ja tarpeen vaatiessa leirialueen ulkopuolella saavat hätätilanteessa hoitaa osallistujaa, vaikka nimettyjä yhteyshenkilöitä Suomessa ei ole tavoitettu. Samalla annetaan lupa siihen, että henkilön terveystietoja saa näissä tilanteissa käsitellä.
Vastataan: Yes, I give consent (annan suostumukseni). Lisäksi määritetään oma suhde lähtijään (onko huoltaja vai itse lähtijä) sekä päivämäärä, jolloin kysymyksiin vastaa.

Do you want to claim Immunization Exemption?

Kysymyksessä tiedustellaan, haluaako jamboreelle lähtevä pidättäytyä rokotteista (Immunization Exemption). Jamboreeorganisaatio haluaa tällä kysymyksellä varmistaa, että jamboreelle osallistuva on rokotettu ja että häntä saa myös tarvittaessa rokottaa (jos esim. jostain syystä leirin aikana pitäisi antaa jäykkäkouristukseen tehoste). Kysymykseen tulee vastata ”No”. Mikäli sinulla on jokin syy vastata kyselyyn ”Yes”, kehotamme ensin olemaan yhteydessä joukkueemme lääkäriin Markku Liukkeeseen (markku.liuke@partio.fi).

Rokotteen tarjoama suoja on jamboreen kaltaisella kansainvälisellä suurleirillä äärimmäisen tärkeä, kun osallistujia tulee myös sellaisista maista, joissa vielä on suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta rokotusten ansiosta kadonneita tauteja.

Risk Acknowledgement for River Rafting activity
Koskenlasku-ohjelmaan liittyvien riskien tunnistaminen

River Rafting Optionissa kysytään, saako leiriläinen osallistua koskenlaskuun. Tekstissä painotetaan, että osallistujan on tärkeää tiedostaa koskenlaskuun liittyvät mahdolliset riskit. Sekä ’safety’ että ’security’ otetaan jamboreella erittäin vakavasti. Koskenlaskun vakiovarusteisiin kuuluvat niin kypärät, pelastusliivit kuin kokeneet oppaatkin. Klikkaamalla ’yes’ vahvistat ymmärtäväsi, että koskenlasku ei ole vaaratonta. Huomaathan, että tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että ohjelmassa pääsee juuri koskenlaskuun. Se on oletettavasti varsin suosittu ohjelmapiste. Klikkaamalla kyllä valitset mahdollisuuden päästä mukaan.
Jos lomakkeella valitsee ensimmäiseen kohtaan ’yes’ aukeaa vielä lisää tietoa siitä, miten koskenlasku vaatii hyvää kuntoa. Loukkaantumisriski on olemassa, ja tästä syystä on erittäin tärkeä kuunnella annettuja ohjeita ja käyttää aina pelastusliivejä. Lopuksi tulee valita ’yes’ hyväksyäkseen selitetyt ehdot ja vahvistaakseen lukeneensa tekstin.

Vielä kaksi kysymystä. Lomakkeella pitää kertoa, mikäli on jotain omaan terveyteen tai lääkitykseen liittyviä asioita, jotka on kerrottava koskenlaskun ohjaajalle. Suurimmalle osalle vastaus on siis ’no’.

Mikäli sinulla on tarvetta vastata ’yes’, olethan ensin yhteydessä joukkueemme lääkäriin Markku Liukkeeseen (markku.liuke@partio.fi).
Lopuksi tiedustellaan, onko sinulla jotain kysyttävää liittyen WWR Respnsibility Actiin liittyen. Se on koko nimeltään West Virginia Whitewater Responsibility Act, joka sisältää samoja asioita kuin tuossa yllä, mutta lakipykälämuodossa. Todennäköisesti kukaan suomalainen ei halua tästä tarkempia kysymyksiä esittää, joten vastaus esitettyyn kysymykseen on ’no’.

Leiriorganisaation terveystietokysely

/ World Scout Jamboree Health History

1. *Kansallinen partiojärjestösi (pudotusvalikosta Guides and Scouts of Finland)

2. *Rekisteröintikoodisi (jonka olet saanut ilmoittautuessasi Pohjois-Amerikan jamboreeorganisaation järjestelmään, jos et löydä ilmoittautumiskoodiasi, voit tiedustella sitä info@jamboree.fi)

3. *Etunimi (samalla tavalla kuin olet kirjoittanut ilmoittautuessasi)

4. *Sukunimi (samalla tavalla kuin olet kirjoittanut ilmoittautuessasi)

5. *Syntymäaika vuosi/kuukausi/päivä (YYYY/MM/DD)

6. *Pituus metreinä pudotusvalikosta

7. *Paino kiloina pudotusvalikosta

8. *Onko sinulla lääkeaineallergioita? Mikäli vastauksesi on kyllä, valitse kaikki sinua koskevat allergiat alla olevasta listasta. Lista on saatavilla englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi (listaa ei ole ennakkoon toimitettu Suomen joukkueelle käännettäväksi).

9. *Onko sinulla ympäristöallergioita? Mikäli vastauksesi on kyllä, valitse kaikki sinua koskevat allergiat alla olevasta listasta.

Eläinhilse; ampiaisen pisto; kissa; koira; pöly; ruoho; heinät; kumi; metalli; home; hyttysenpisto; parfyymit; siitepöly; myrkkymuratti; pujo; vesiheinä; heinäkasvit; pähkinät; rikkaruohot; muu mikä? (vapaa tekstikenttä)

10. *Onko sinulla ruoka-aineallergioita? Mikäli vastaus on kyllä, valitse kaikki sinua koskevat allergiat alla olevasta listasta.

Omena; avocado; banaani; papu; mustikka; kofeiini; kirsikka; kana; sitruunahappo; kookosöljy; maissi; kananmuna; kala; hedelmät; gluteeni; greippi; hunaja; kiivi; laktoosi; lehtisalaatti; hummeri; mango; sienet; pähkinät; viljat; sipuli; persikka; maapähkinä; päärynä; ananas; porsaanliha; peruna; vadelma; riisi; äyriäiset; siemenet; simpukat; katkarapu; soija; pinaatti; kurpitsa; mansikka; tomaatti; pähkinät; viinietikka; vesimeloni; vehnä; muu mikä? (vapaa tekstikenttä)

11. *Onko sinulla mitään pysyvää lääkitystä? Mikäli vastauksesi on kyllä, valitse kaikki sinua koskevat lääkkeet alla olevasta listasta. Lista on saatavilla englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi (listaa ei ole ennakkoon toimitettu Suomen joukkueelle käännettäväksi).

12. *Tetanus (jäykkäkouristus) rokotus Ei/Kyllä/Kieltäydyn rokotuksista

Jos vastauksesi on kyllä, ilmoitathan ajankohdan, jolloin olet viimeksi saanut jäykkäkouristusrokotuksen (vuosi/kuukausi) (YYYY/MM)

13. *Hoitohistoria

Onko sinua hoidettu joissain seuraavissa sairauksissa (vastaus Kyllä/Ei)

 1. Silmäsairaudet
 2. Korva/nenä/kurkkusairaudet
 3. Diabetes – jos vastaus on kyllä, hoitokeinoina ovat ruokavalio/suun lautta nautittava lääkitys/insuliini
 4. Korkea verenpaine
 5. Synnynnäinen sydänsairaus
 6. Sepelvaltimotauti
 7. Sydämen vajaatoiminta
 8. Sydämen rytmihäiriö
 9. Perheessä on sydänsairauksia
 10. Astma
 11. Keuhkoahtaumatauti
 12. Muu keuhko- tai hengityselinsairaus
 13. Tukkeuttava uniapnea
 14. Ruuansulatus- tai suolistosairaus
 15. Lihaksistoon liittyvä sairaus
 16. Luustoon liittyvä sairaus
 17. Niveltulehdus
 18. Päävamma/aivotärähdys
 19. Aivoverenkiertohäiriö tai aivoverenvuoto
 20. Ohimenevä aivoverenkierron häiriö (TIA-kohtaus)
 21. Kouristuskohtauksia aiheuttava sairaus
 22. Psyykkinen sairaus
 23. Tunne/käytöshäiriö
 24. Verisairaus
 25. Sirppisoluanemia
 26. Kilpirauhasen vajaa- tai liikatoiminta
 27. Vuoristotauti

14. *Haluaisin toimittaa lisää tietoa terveydestäni tai aiemmista sairauksistani, jotka eivät ilmene ylläolevista vastauksista. Ei/Kyllä

Jos vastasit kyllä, voit kirjoittaa lisää tietoa 250 merkin vapaaseen tekstikenttään.

ILMOITTAUTUMINEN

Miten pääsen muokkaamaan jamboreen englanninkielistä ilmoittautumista?

Toistaiseksi emme ole saaneet ohjeita siitä, miten jamboree-organisaation englanninkielistä lomaketta pääsee muokkaamaan. Tarkistamme jamboree-organisaation rekisteristä kaikkien osallistujien tiedot sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on päättynyt ja jonotuslistalla olevien tilanne on selvinnyt. Sen jälkeen toivomme saavamme myös ohjeistuksen tietojen muokkaamiseen ja täydentämiseen.

Onko hinnat ISTeille samat kuin osallistujille (leiriläisille)?

Matkapakettien (kolme eri matkavaihtoehtoa) hinnat ovat kaikille samat. 
IST voi valita matkapaketeista myös omatoimimatkan.
Leirilippukunnanjohtajat eivät voi valita omatoimimatkaa.

Lapseni haluaisi kovasti lähteä seuraavalle jamboreelle, mutta on liian nuori.

Mukava kuulla että Jamboree kiinnostaa! Ikävä kyllä ikäraja jamboree osallistumiselle on todella tiukka ja määritetty Amerikan leiriorganisaation puolesta, Suomen joukkueella ei ole asiassa sanavaltaa. Lapsesi voi osallistua leiriläisenä Etelä-Korean jamboreelle 2023.

PESTIT

Olen IST eikä minulla ole vielä pestiä, pitääkö olla huolissaan? 

IST:t saavat pestitarjouksia leiriorganisaatiolta tiputellen. Mikäli omaa pestitarjousta ei ole vielä kuulunut, älä huoli! Jokaiselle löytyy pesti viimeistään leirillä. IST-sivulta löytyy lisätietoja IST-pesteistä.

Myös Suomen joukkueessa on pestejä auki! Tutustu avoimiin pesteihin rekry-sivulla.

OHEISMATKA

Mitkä ovat oheismatkan pääkohteet?

New York, Philadelphia ja Washington DC.

Pitääkö oheismatkan matkakohteista valita, mihin haluaisi mennä?

Ei pidä. Oheismatkalla kaikki pääsevät kiertämään kaikki esitellyt matkakohteet. Eri matkaryhmät vain kiertävät ne eri järjestyksessä.

Voiko osallistua oheismatkaan osittain? Eli varaa itse lennot, mutta kiertää oheismatkan joukkueen mukana?

Ei voi. Jos valitsee oheismatkan, se tarkoittaa sitä, että matkustaa Suomen joukkueen mukana Helsinki-Vantaalta Helsinki-Vantaalle.

Järjestetäänkö Home Hospitality ennen vai jälkeen leirin?

Tällä jamboreella ei järjestetä ollenkaan Home Hospitalitya

ESTA

Mitä ESTA:aan pitää laittaa kohtaan ’contact person’?

ESTA-hakemuksessa Jamboreen osalta voidaan täyttää kaikkiin kontaktikohtiin tuntematon (unknown).

Olin tekemässä ESTAa, mutta sen tekeminen keskeytyi, koska en osannut vastata kohtaan. Lennetäänkö Yhdysvaltoihin suoraan vai jonkun toisen maan kautta?

ESTA-hakemuksessa kysytään, matkustetaanko Yhdysvaltojen kautta johonkin toiseen maahan, jolloin haettaisiin ns. kauttakulku-ESTAa. Tähän kohtaan vastaus on siis EI.

Miten ilmoitan Kuksaan jälkikäteen ESTA-hakemusluvan tai Passin numeron tai muita tietoja?

Kuksassa on oikeassa yläkulmassa linkki, josta pääsee jokaisen käyttäjän omiin ja huollettavien tietoihin. Etsi kyseessä olevan henkilön tiedoista tapahtumat -välilehdeltä Jamboree, ja klikkaa Muokkaa –linkkiä. Tästä pääset muokkaamaan kuksaan ilmoitettuja tietoja.