Jamboreen leirialue on valtava. Siis oikeasti iso. Kun aamulla lähtee IST-majoituksesta kävelemään kohti Suomen NHQ:ta, joka sijaitsee leirialueen keskipaikkeilla, niin matkaan saa varata tunnin. Leirilippukunnat ovat lähempänä keskusaukeaa, mutta leirilippukunnistakin riittää taivaltamista, kun siirrytään leirialueen laitamilla järjestettäviin aktiviteetteihin. Monia aktiviteetteja pääsee kokeilemaan pienimuotoisesti leirialueella, mutta jos haluaa vaikka päästä laskemaan vaijerilla, kokeilemaan alamäkipyöräilyä, seinäkiipeilemään tai siirtymään riippusilloilla puusta toiseen, niin edessä on helposti tunnin kävelymatka ja vieläpä ylämäkeen.

Nyt on siis hyvä hetki:

  • varmistaa, että omat kävelykengät ovat oikeaa kokoa tai ajaa uudet kengät sisään
  • totuttaa jalat pitkiin kävelymatkoihin, eikä vain tasaisella maalla, vaan kannattaa kokeilla myös mäki- tai rappustreeniä.

Mt. Jack palkitsee valloittajansa

Tässäpä oiva esimerkki jamboreen ohjelmasta, jossa kävelykunnolle on käyttöä. Leiriläisillä on mahdollisuus kavuta läheisen Jack-vuoren huipulle. Päivän mittaisella vaelluksella pääsee ihan tosissaan kapuamaan, mutta avautuvat maisemat Summit Bechtel Reseven korkeimmalta huipulta ovat todella näkemisen arvoiset. Sieltä näkee koko jamboreealueen sekä New River Gorgen, jossa järjestetään leirin koskenlaskuohjelmaa.

Koko päivä ei mene vaeltamiseen, vaan perillä on tarjolla monenlaista aktiviteettia. Ohjelmassa on monenlaisia pelejä ja kisoja, sekä mahdollisuus tutustua erilaisiin kulttuureihin: suosittuihin skotlantilaisiin peleihin, amerikkalaisten uudisraivaajien elämään sekä alkuperäiskansojen eli intiaanien mallikylään.

Päivän päätteeksi nautitaan iltanuotio-ohjelmasta ja herkutellaan BBQ-ruualla.

Patikkareissun reittiin voit tutustua oheisella videolla tarkemmin.

 

#jamppikuntoon

Joukkueenjohtaja Juho Keitaanniemi ja palvelupäällikkö Rike Lievonen olivat huhtikuussa tutustumassa leirialueeseen ja kuulemassa jamboreen valmistelujen edistymisestä. Matkan aikana korostui jälleen kerran, että ”siellä sitten kävellään todella paljon”.

Valmistautua pitää, muta miten ihmeessä? Hyvät kengät mukaan ja kävelykuntoa kohentamaan kuulostaa yksinkertaiselta, mutta jää niin helposti unohduksiin. ”Kävelypakon” innoittamana osallistujapäällikkömme Kake Rauman haastoi koko johtoryhmän kävelemään joka päivä vähintään puolen tunnin lenkin. Nyt haaste on jo levinnyt leirilippukunnanjohtajille ja CMT:hen. Jokaisella haasteeseen tarttuneella on oma sarake yhteisessä taulukossa, jonne käymme ruksimassa, kun päivän aikana on kävellyt yhdessä sovitun kävelyhaasteen verran. Helppoa!

Nyt on haasteiden aika! Haasta oman lippukuntasi lähtijät, oma leirilippukuntasi tai mukaan lähtevät tutut IST:it kävelemään, juoksemaan tai intervalliharjoittelemaan - mielellään vähän lähtökunnon mukaan. Tossua toisen eteen ja mitä näitä nyt on.